Zobacz temat - [R200 1.4Si 97r]Brak oświetlenia schowka, bagażnika, tablicy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4Si 97r]Brak oświetlenia schowka, bagażnika, tablicy

domal69 - Nie Maj 25, 2008 07:24
Temat postu: [R200 1.4Si 97r]Brak oświetlenia schowka, bagażnika, tablicy
witam mam problem w moim rowerku nie świeci podświetlenie numerów tylnych oraz światło w schowku i w bagażniku jaka może być tego przyczyna może ktoś miał taki problem? dodam ze bezpieczniki wszystkie są oki

[ Komentarz dodany przez: thef: Nie Maj 25, 2008 19:46 ]
Sprecyzowałem temat. Następnym razem proszę o unikanie tematów typu: "mam problem", "pomocy" itp.

Chester - Nie Maj 25, 2008 08:15

pozwól że zadam głupie pytanie .... żarówki na pewno są sprawne??

co do podświetlenia to sprawdz wiązke w klapie....
światełko w bagażniku sprawdz krańcówke jesli na desce rzy otwartym bagazniku nie swieci także kontrolka

domal69 - Nie Maj 25, 2008 08:19

żarówki są oki na 100% kopiłem komplet nowych dla pewności a jak otworze bagażnik to nie świeci żadna kontrolka :( na desce
hawczyn - Nie Maj 25, 2008 08:40

co do podświetlenia schowaka miałem ten sam problem... żarówka nowa, bezpieczniki wszystkie dobre i nic :cry: zrobiłem tak: wyciągłem środkowy nawiew tam idzie kabelek z podświetlenia schowka (dalej już nie wiem gdzie idzie bo było by za dużo rozkręcania) cieniutki czarno czerwony, przeciąłem go, od strony bezpieczników zabezpieczyłem a od strony schowka podłączyłem prąd z zapalniczki:) może amatorski sposób ale działa i moge sie cieszyć światełkiem w schowku :lol:
domal69 - Nie Maj 25, 2008 10:24

coś pokombinuje hm a gdzie jest miej więcej wyłącznik krańcowy w tylnej klapie bo albo go nie mam albo jestem ślepy
Lukaszn2006 - Nie Maj 25, 2008 11:04

Jest w zamku klapy, taka blaszka, aby się do niego dostać musiisz zdjąć plastik z tylnej klapy. Problemy o których piszesz są chyba typowe dla roverków, gdyż sam się z nimi borykałem po zakupie, ale nie ma z tym wiele problemu, posprawdzać kabelki, ewentualnie zaizolować i bedzie ok. a z ta krańcówką, to wszystko zależy od tego w jakim jest stanie. Sprawdź dokładnie wiązke idaca do klapy po prawej stronie samochodu, w ten sposób może rozwiążesz zarówno problem krańcówki jak i oświetlenia tylnej tablicy.
Paul - Nie Maj 25, 2008 11:10

Lukaszn2006 napisał/a:
Sprawdź dokładnie wiązke idaca do klapy po prawej stronie samochodu

Potwierdzam :D Naprawisz wiązkę i wszystko będzie OK :ok:

domal69 - Nie Maj 25, 2008 12:14

mam oświetlenie klapy świeci :grin: podświetlenie tablic świeci :grin: ale schowek nie świeci :sad: tam powinna być krańcówka włączająca a po niej pozostały tylko połamane strzępy hm ma kto taka krańcówkę albo wie gdzie można to kupić?
Paul - Nie Maj 25, 2008 17:18

domal69 napisał/a:
wie gdzie można to kupić?

Wszelkie szroty (coś się pewnie dopasuje, może nawet nówkę), ludzie handlujący częściami do R, Allegro, Giełda na naszym Forum ......

Ja bym wykręcił to, co zostało i poszedł do dobrego sklepu z częściami. Coś pasującego powinni Ci znaleźć :D

domal69 - Nie Maj 25, 2008 18:38

hehe mi z tego praktycznie nic nie zastało kilka kawałków plastiku hm będę szukał mam giełdę samochodowa pod nosem pozdro