|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - SOLVED [R200 99r.] Wysokie obroty na jałowym
dominikgr - Wto Maj 27, 2008 09:08 Temat postu: SOLVED [R200 99r.] Wysokie obroty na jałowym Cześć
Mam problem z obrotami. Odpalam sobie samochód jest normalnie 900 obr/min. Jezdze po mieście i wszystko ok. Czasem jak się na światłach zatrzymam to obroty nie spadają i trzymają się kolo 2 tys. obr/min, a czasem jest ok 900 obr/min. Nie wiem co się dzieje. Od jakiś 3 dni tak mam. Co się dzieje ?
arczi83 - Wto Maj 27, 2008 09:24 Temat postu: Re: [R200 99r.] Wysokie obroty na jałowym
dominikgr napisał/a: | Cześć
Mam problem z obrotami. Odpalam sobie samochód jest normalnie 900 obr/min. Jezdze po mieście i wszystko ok. Czasem jak się na światłach zatrzymam to obroty nie spadają i trzymają się kolo 2 tys. obr/min, a czasem jest ok 900 obr/min. Nie wiem co się dzieje. Od jakiś 3 dni tak mam. Co się dzieje ? |
pod tym linkiem masz wszystko opisane: http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#46
dominikgr - Wto Maj 27, 2008 09:42
Dzieki bardzo Oczywiscie klikam Pomógł
wwekol - Wto Maj 27, 2008 19:23
No właśnie tez tak mam, i przeczyszczę na pewno tylko mam pytanie takie zawieszanie obrotów może być przyczyna bardzo dużego spalania benzyny, mam silnik 1,1 i pali mi 8-9 litrów niezależnie czy lekka noge mam czy ciężka.
Pozdrawiam
piter34 - Czw Maj 29, 2008 11:39
wwekol, możliwe przyczyny nadmiernego spalania podano w technicznym FAQ na stronie klubowej
wwekol - Czw Maj 29, 2008 22:12
piter34 tak wiem czytałem, ale zapomniałem dodać ze jak kupiłem roverka z miesiąc temu to był w serwisie w wrocku i mówili ze wszystkie czujniki są gicior:-) a spalanie mnie dobija, mam jeszcze taki objaw ze za ciężko chodzi pedał gazu tzn jak ściągnę linkę z przepustnicy to okej;-) no i sama przepustnica tez wydaje mi sie ze za ciezko nie chodzi ale jak zaloze to masakra ciężko i obroty wolno opadają, planuje zmianę linki na nowa ale jak sesja minie Pozdro
dominikgr - Pon Cze 02, 2008 08:33
Wyczyściłem przepustnicę i krokowy. Pięknie działa
|
|