Zobacz temat - [R600] Błąd 17 zapala się.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Błąd 17 zapala się.

waasyyl - Nie Cze 08, 2008 12:25
Temat postu: [R600] Błąd 17 zapala się.
Witam mam problem i nikt nie potrafi mi pomóc. zapala mi się bład 17 czyli czujnik temp. paliwa wysokie napięcie. Samochód traci moc i szarpie nim. kostki przy pompie sprawdziłem gdzie jest to wysokie napięcie? :beczy: zauważyłem że jak wyłączę klimatyzacje to jest lepiej gdzie jest zasilanie do klimatyzacji? proszę o pomoc dzięki i pozdrawiam. :beczy:
thef - Nie Cze 08, 2008 12:54

Proszę przeczytać zasady kącika i poprawić temat

Sprawdziłeś kostki.. hmm jak, miernikiem czy na oko? Zresztą zwarcie nie musi być w kostce, może być w wiązce przewodów. Jeśli wiązka i kostki będą ok, to trzeba się pobawić samym czujnikiem.
Ten czujnik znajduje się w pompie wtryskowej. Jego wymiana podobno nie jest kłopotliwa i kosztowna. Jeden z forumowiczów wymienił ten czujnik samodzielnie i operacja powiodła się idealnie.

Poczytaj ten temat: http://forum.roverki.eu/v...=czujnik+paliwa

waasyyl - Nie Cze 08, 2008 16:47

przewody sprawdzałem na oko każdą kostkę rozłączyłem zdarłem pancerz popryskałem kontaktem i niestety nadal choć przez tydzień było ok. Problemy nasiliły się jak zacząłem używać klimatyzacji czy czasem to nie ma jakiegoś wspólnego połączenia czy coś w tym stylu?

[ Dodano: Nie Cze 08, 2008 17:49 ]
czujnik paliwa też zmieniłem włożyłem ze swojej poprzedniej pompy więc był dobry bo na tamtej pompie nic mi takiego się nie działo.

Skiba - Nie Cze 08, 2008 17:42

dopisek od Moderatora:
waasyyl, jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać odpowiedzi
na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na zgodną z zasadami naszego forum.
W celu edycji użyj fukcji
"Edytuj" w swoim pierwszym poście
... a wystarczyło przeczytać ZASADY KĄCIKA :twisted:

NEOSSS - Nie Cze 08, 2008 19:16

waasyyl, to sprawdź wszystkie kostki nie na oko tylko dokładnie...