|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Pozdrowienia - Pozdrowienia dla IInvit :)
Przemek_Docent - Wto Cze 10, 2008 18:31 Temat postu: Pozdrowienia dla IInvit :) Na Trasie Siekierkowskiej, od czarnej Alfy Romeo 155
Zdziwiłaś się, ale chyba mnie skojarzyłaś
IInvit - Wto Cze 10, 2008 19:00
również pozdrawiam
faktycznie na początku nie wiedziałam co się dzieje (bo zajełam się foliową torebką która fruwała mi po aucie ) ale poznałam poznałam tylko to auto... w roverku było Ci bardziej do twarzy
do zobaczenia na trasie
p.s. a w którą ty stronę uciekłeś??
piter34 - Wto Cze 10, 2008 19:38
IInvit napisał/a: | w roverku było Ci bardziej do twarzy |
Przemek_Docent - Wto Cze 10, 2008 22:13
IInvit napisał/a: | (...)tylko to auto... w roverku było Ci bardziej do twarzy |
IInvit napisał/a: | p.s. a w którą ty stronę uciekłeś?? | Lekko w prawo tuż za mostem - w dół na Gocław - tam za Gocławiem jest już asfalt - objechałem tamtędy korek na Płowieckiej i po 2 minutach wyjechałem z Traktu Lub. na wiadukt
IInvit - Wto Cze 10, 2008 22:17
Przemek_Docent napisał/a: | Lekko w prawo tuż za mostem - w dół na Gocław - tam za Gocławiem jest już asfalt - objechałem tamtędy korek na Płowieckiej i po 2 minutach wyjechałem z Traktu Lub. na wiadukt |
hmm... to czemu ja nic nie wiem bo trochę się stoi na tej płowieckiej
Przemek_Docent - Wto Cze 10, 2008 23:10
Bo jest od tygodnia.
Zjeżdżasz w prawo, ale nie na Wał, a na Gocław w dól.
Na dole w prawo, na rondku lekko w lewo, na oporze w prawo, na pełnym w lewo i dolatujesz do Traktu Lub.
Ty dalej prosto i koło Mercedesa pewnie na rondku w prawo, wzdłuż torów
Tylko nikomu nie mów
[ Dodano: Sro Cze 11, 2008 10:25 ]
piter34 napisał/a: | | I co się cieszysz Piter!?!?!?!
IInvit - Sro Cze 11, 2008 12:21
Przemku nie wiem jak Ty jechałeś... nastepnym razem będę Cię śledzić
Przemek_Docent - Sro Cze 11, 2008 12:24
Ciekawe czy to może być dowodem w sądzie na nadmierną prędkość Zresztą niech się martwi kierowca, a nie ja Nie wiem, co to za samochód.
http://sportstracker.noki...ex.do?id=234274
Bardzo mi się ten sofcik spodobał
maciej - Sro Cze 11, 2008 12:54
Fajne, ale ten przejazd działa chyba od dawna, nie?
Swoją drogą ciekawe, czy jest coś takiego dla PPC...
Przemek_Docent napisał/a: | To chyba nie może być dowodem na nadmierną prędkość w sądzie |
ZTCW może być, bo polskie sądy mają bardzo dużą dowolność w interpretacji materiału dowodowego...
Wszystko zależy od tego co zezna biegły badający taki materiał.
Przemek_Docent - Sro Cze 11, 2008 13:13
maciej napisał/a: | Fajne, ale ten przejazd działa chyba od dawna, nie? | Dolna warstwa asfaltu chyba dwa tygodnie temu wylana... Wczesniej były okropne płyty betonowe, a potem dłuuuuugi remont.
maciej napisał/a: | Swoją drogą ciekawe, czy jest coś takiego dla PPC... | ? Co je to? maciej napisał/a: | Przemek_Docent napisał/a: | To chyba nie może być dowodem na nadmierną prędkość w sądzie | ZTCW może być, bo polskie sądy mają bardzo dużą dowolność w interpretacji materiału dowodowego...
Wszystko zależy od tego co zezna biegły badający taki materiał. | Ups...
maciej - Sro Cze 11, 2008 13:23
Przemek_Docent napisał/a: | Dolna warstwa asfaltu chyba dwa tygodnie temu wylana... Wczesniej były okropne płyty betonowe, a potem dłuuuuugi remont. |
Aaa... No to ja to znam jeszcze z czasów płyt betonowych.
Przemek_Docent napisał/a: | Co je to? |
Pocket PC - Windows Mobile, a szczególnie jak dla mnie Mio P560.
Przemek_Docent napisał/a: | Ups... |
Spoko ZTCW to raczej jeszcze się takich rzeczy nie ściga, w wykroczenia to się szybko przedawniają i jeszcze jest problem z ustaleniem sprawcy - w razie czego to jest art. 78.4 PoRD - do 500 zł, ale bez punktów, ale najpierw trzebaby udowodnić, że zapis pochodził z Twojego auta, a z tym może być ciężko.
Przemek_Docent - Sro Cze 11, 2008 13:34
maciej napisał/a: | Przemek_Docent napisał/a: | Dolna warstwa asfaltu chyba dwa tygodnie temu wylana... Wczesniej były okropne płyty betonowe, a potem dłuuuuugi remont. | Aaa... No to ja to znam jeszcze z czasów płyt betonowych. | Wtedy katowałem tam zawieszenie Tomcata, jeśli rano był korek na Płowieckiej, a ja miałem ciasno w zegarku...
Musiałem jechać 25-30 km/h na moim twardym zawiasie Szybciej było mi żal auta.
maciej napisał/a: | Przemek_Docent napisał/a: | Co je to? |
Pocket PC - Windows Mobile, a szczególnie jak dla mnie Mio P560. | Oj to obawiam się, że NOKIA nie supportuje tych urządzonek
maciej napisał/a: | Przemek_Docent napisał/a: | Ups... | Spoko ZTCW to raczej jeszcze się takich rzeczy nie ściga, w wykroczenia to się szybko przedawniają i jeszcze jest problem z ustaleniem sprawcy - w razie czego to jest art. 78.4 PoRD - do 500 zł, ale bez punktów, ale najpierw trzebaby udowodnić, że zapis pochodził z Twojego auta, a z tym może być ciężko. | No tak - przecież to nie z mojego auta - ot znalazłem na Necie to podałem
maciej - Sro Cze 11, 2008 13:49
Przemek_Docent napisał/a: | Oj to obawiam się, że NOKIA nie supportuje tych urządzonek |
Aaa... Bo to nokiowy soft? Nie widziałem go...
Hehe... Spojrzałem na napis Sportstracker, a nie patrzyłem co dalej jest w adresie strony.
Przemek_Docent napisał/a: | No tak - przecież to nie z mojego auta - ot znalazłem na Necie to podałem |
Dokładnie tak było, panie Władzo!
Brt - Sro Cze 11, 2008 14:08
fajny ten sofcik hehe
Przemek_Docent - Sro Cze 11, 2008 14:21
Brt napisał/a: | fajny ten sofcik hehe | Ano W czasie jazdy masz ze sześć ekranów podglądu, łącznie z mapką i wykresami rysowanymi "live"
"God save Symbian smartphones" "and don't forget about Symbian software developers"
Brt - Sro Cze 11, 2008 15:37
hmmm Chyba w klejym telefonie sobie takie coś sprawię
maciej - Sro Cze 11, 2008 16:51
Heh... U mnie to chyba przyspieszy zakup GPS loggera.
Mój kolega z pracy badał dziś temat i za 240 zł można mieć przystawkę Bluetooth, która chodzi 32h stand-alone i rejestruje Twoją trasę, a potem można to też do Google Maps wrzucić.
Przemek_Docent - Sro Cze 11, 2008 17:41
maciej napisał/a: | (...)Mój kolega z pracy badał dziś temat i za 240 zł można mieć przystawkę Bluetooth, która chodzi 32h stand-alone i rejestruje Twoją trasę, a potem można to też do Google Maps wrzucić. | Są na Allegro Dwa współpracujące ze sobą pudełka - GPS i logger.
maciej - Czw Cze 12, 2008 09:39
Przemek_Docent napisał/a: | Dwa współpracujące ze sobą pudełka - GPS i logger. |
Nieee... To co ten kumpel znalazł to jest jedno pudełko i to jest cały jego urok.
IInvit - Czw Cze 12, 2008 09:42
Przemku dziękuję za mapę... dzisiaj będe testować trase
Przemek_Docent - Czw Cze 12, 2008 11:42
maciej napisał/a: | Nieee... To co ten kumpel znalazł to jest jedno pudełko i to jest cały jego urok. | No to zdecydowanie lepiej
IInvit napisał/a: | Przemku dziękuję za mapę... dzisiaj będe testować trase | Powodzenia. Ja będę tamtędy jechał z Gocławia tuż po 17.00
maciej - Czw Cze 12, 2008 11:44
Przemek_Docent napisał/a: | No to zdecydowanie lepiej |
Ba są już nawet takie z baterią słoneczną, co przy dobrym oświetleniu mogą chodzić dopóki pamięć się nie skończy...
IInvit - Czw Cze 12, 2008 18:35
Przemek_Docent napisał/a: | Powodzenia. Ja będę tamtędy jechał z Gocławia tuż po 17.00 |
iiiiii zapomniałam tak się przejełam brakiem paliwa :D że zupełnie mi to z głowy uciekło
Przemek_Docent - Czw Cze 12, 2008 23:13
Jutro nie zapomnij! Piątek! Na 100% będzie MegaSajgon na Płowieckiej... I to piątek, 13-go!
[ Dodano: Sob Cze 14, 2008 12:12 ]
No i jak? Pojechałaś?
Mi zajęło 15 minut z Gocławia objechać całą Płowiecką i dotrzeć do domku na Marysin
IInvit - Pią Cze 20, 2008 11:11
Przemku nie udało się, nawet ze wsparciem Majkela
Przemek_Docent - Pią Cze 20, 2008 12:49
No tak nie może być. Musi się udać. Tuż za mostem jedziesz prawą stroną, ale nie skręcasz - jedziesz prosto, po prawej stronie barierki - trzecim pasem od lewej.
Zjeżdżasz potem w dół lekko w prawo, tak jak na Gocław - drogowskaz "Bora-Komorowskiego".
Na dole na światłach (mrugających) w prawo (uwaga! podporządkowana!) i zaraz na rondku lekko w lewo.
Po 200 m ulica skręci w prawo i Ty też. Teraz długo, długo prosto.
Kiedy dojedziesz do pełnego, lekko przekoszonego skrzyżowania lekko pod górkę, skręcasz w lewo.
Dalej długo, długo prosto, z przeskokiem przez Trakt Lubelski i dojeżdżasz do ronda przy Mercedesie (Owczarek). W prawo i ogień - wzdłuż torów do domku
Testuj dzisiaj! Znowu piątek. Ja dziś roWerkiem
IInvit - Pią Cze 20, 2008 19:15
hmm... to chyba dobrze jechaliśmy tylko że ja myslałam że wyjadę w... hmm na kajki??
dziś niestety nie udało się tam pojechać bo spędziłam... 4 godziny w korku!!!!!!! jadąc do Zielonki i z niej wracając... i jeszcze auto mi nawaliło poczekam chwilkę może mu przejdzie
maciej - Pią Cze 20, 2008 20:23
IInvit napisał/a: | i jeszcze auto mi nawaliło |
Co się stało IInvit??
Przyjedź w niedzilę, to naprawimy.
Brt - Pią Cze 20, 2008 22:25
no właśnie co sie stało
IInvit - Pią Cze 20, 2008 22:43
taki standard... parch odmawia mi posłuszeństwa dzisiaj to już przeszedł samego siebie, nie dało się nim jechać!!! obroty wariowały, nie miał siły, szarpał i tak kilka ładnych kilometrów
Brt - Pią Cze 20, 2008 22:45
a jak temp silnika hmmm
IInvit - Pią Cze 20, 2008 23:00
temperatura ok... chyba że wskażnik też odmawia posłuszeństwa i płyn w chłodnicy też mam sprawdziłam już
Brt - Pią Cze 20, 2008 23:15
hmmmm dziwne wygladan a problemy z przepustnicą lub układem zapłonowym ale ja expert nie jestem
IInvit - Pią Cze 20, 2008 23:22
a to coś poważnego???
najwyżej zablokuje kiedyś jakieś skrzyżowanie
Brt - Pią Cze 20, 2008 23:32
AndrewS - Nie Cze 22, 2008 01:32
hmm a moze to kolejny padajacy czujnik PWK, zamien sie z kims na czujnik PWK, szkoda ze nie mieszkam blizej :-(
a BTW to kroi sie offtop
|
|