|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220SDi 97r] Nie mogę otworzyć bagażnika
Anja - Pią Cze 13, 2008 20:11 Temat postu: [R220SDi 97r] Nie mogę otworzyć bagażnika Witam wszystkich na początku i mam nadzieję, że szybko mi pomożecie, gdyż mam zakupy w bagażniku A więc tak jak w temacie: otworzyłam bagażnik, włożyłam zakupy, zamknęłam.......Po czasie chce otworzyć bagażnik a tu nic, zaciął sie! Przycisk do otwierania bagażnika reaguje tak jakby był otwarty. Od tyłu nie mogę sie dostać, gdyż blokuje klapa. Czy sama dam radę coś zrobić (ale chyba nie?), gdzie z taką usterką się skierować?
kasjopea - Pią Cze 13, 2008 20:35
A może spróbujesz otworzyć tylną kanapę od środka?
Brt - Pią Cze 13, 2008 20:55
kasjo guziki do odchylania siedzeń są dostępne od strony bagaznika ale: opcja pierwsza. jak masz choda rękę i nie boisz się podrapania to mozna spróbować jakoś wcisnąć łapkę i odchaczyć kanapę. Te rygle są mniej więcej 25 - 30 cm od góry oparcia i jakies 20 cm od brzegu półki. Opcja druga to jesli ręką sie nie da, to wygiąć kawałek sztywnego drutu i próbować tym drutem odhaczyć rygle oparcia Ja bym jednak próbowal przede wszystkim dostac sie łapką do rygla
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 21:59 ]
AAA i nie blokuj spowrotem siedzenia, gdyż tylko od środka da się odblokować klapę do naprawy trzeba bedzie zapewne zdjąć wewnetrzną osłonę i sprawdzić co umarło
Anja - Pią Cze 13, 2008 21:31
Ok ręce mam pocharatane, ale zakupy uratowane. Odchaczyć ten rygielek nie było łatwo. Teraz co dalej do kogo z tym bagażnikiem mam się udać? Dziękuję za pomoc
Brt - Pią Cze 13, 2008 21:37
Teraz do jakiegoś kumatego mechanika będzie musiał od strony bagażnika zdjać osłonę (dwie srubki pod szybą a reszta na zatrzaskach) a później zobaczyć co się stanęło. tam jest takie cięgno pomiędzy zamkiem a guzikiem. Moze ono spadło
pluto - Nie Cze 15, 2008 13:08
??Ja mogę otworzyc swoją kanapę od środka... Fakt, mam od wewnątrz bagażnika "klameczki", ale mam też taki krótki rygielek średnicy 10mm, na tej szerszej części kanapy, tak że mogę go podnieśc i odblokowac kanapę.
Ukasz - Nie Cze 15, 2008 15:15
Ja wczoraj nie mogłem otworzyć bagażnika.
Okazało się, że przewody w tym gumowym wężyku po prawej stronie totalnie się poprzecierały i centralny w klapie nie działał.
Anja - Nie Cze 15, 2008 19:18
Narazie pomogło wd40, ale czasami jeszcze się zacina. Brt i Kasjopea Dzięki za pomoc
kasjopea - Nie Cze 15, 2008 21:00
piter34 - Wto Cze 17, 2008 16:59
pluto napisał/a: | ale mam też taki krótki rygielek średnicy 10mm, na tej szerszej części kanapy, tak że mogę go podnieśc i odblokowac kanapę. |
Dokładnie w ten sposób (używając kluczyka do podważenia rygielka) otwierałem kanapę od środka (z lenistwa )
Anja - Wto Cze 17, 2008 19:49
Mam jeszcze jeden problem z przekładnią kierownicy, mam założyć nowy temat czy tu mogę zapytac?
Brt - Wto Cze 17, 2008 21:24
załóż nowy, łatwiej będzie później go odnaleźć
|
|