|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Elektryczne opuszczanie szyb
DeathMan - Sob Cze 14, 2008 21:43 Temat postu: [R600] Elektryczne opuszczanie szyb Mam pare pytań odnośnie elektrycznego otwierania szyb przednich.
Chyba mam coś "pokombinowane" bo nie zgadza się to z tym co czytam w instrukcji obsługi R600.
Otóż pierwsza rzecz, czy tak ma być, że szyba kierowcy otwiera się po NACIŚNIĘCIU przycisku a szyba pasażera bo UNIESIENIU ?
Druga sprawa, nie wiem czemu, ale czy nacisne przycisk szyby kierowcy do połowy czy do końca szyba nie chce się spuszczać sama tylko zatrzymuje się po puszczeniu przycisku.
I jeszcze jedno, przycisko ON powinien blokować opuszczanie tylnych szyb, jednak ja mam je manualne i blokuje on szybe pasażera. No ale to akurat może tak ma być.
Dodatkowo, szuby powinny się otwierać przy kluczyku w pozycji II, a ja muszę przekręcić na pozycje III.
Ma ktoś pomysł jak to wyleczyć ? Co się mogło stać ?
Skiba - Sob Cze 14, 2008 21:49 Temat postu: Re: [R600 2.0 SDi 1996r.] Elektryczne opuszczanie szyb
DeathMan napisał/a: | Otóż pierwsza rzecz, czy tak ma być, że szyba kierowcy otwiera się po NACIŚNIĘCIU przycisku a szyba pasażera bo UNIESIENIU ?
|
Nie ... Obie opuszczają sie po wciśnięciu. Podnoszą po uniesieniu.
Cytat: | Druga sprawa, nie wiem czemu, ale czy nacisne przycisk szyby kierowcy do połowy czy do końca szyba nie chce się spuszczać sama tylko zatrzymuje się po puszczeniu przycisku.
|
Do połowy powinna się zatrzymać, do końca - opuszczać automatycznie.
Cytat: | I jeszcze jedno, przycisko ON powinien blokować opuszczanie tylnych szyb, jednak ja mam je manualne i blokuje on szybe pasażera. No ale to akurat może tak ma być.
|
Skoro tył masz manualny, to będzie blokował tylko stronę pasażera.
DeathMan - Sob Cze 14, 2008 21:58
Teraz pytanie co tam było kombinowane i czy warto to "odgrzebywać" co by całkiem nie padło bo teraz zastrzeżeń do pracy nie mam, a jednak mnie to drażni, że nie jest tak jak ma być.
NEOSSS - Nie Cze 15, 2008 00:46
DeathMan, moze masz auto po przekladce? Lub masz przelacznik od wersji Angielskiej? Na przycusku od strony kierowcy jest napis Auto?
DeathMan - Nie Cze 15, 2008 06:33
Nie, nie ma takiego napisu.
NEOSSS - Nie Cze 15, 2008 11:00
Ale czy przycisk od kierocy wciska sie raz lekko w dol i drugi raz mocniej w dol(czyli dwa razy) a przycisk pasazera tylko raz?
Adrian355 - Nie Cze 15, 2008 18:27
Jeśli DeathMan masz wątpliwości czy masz anglika po przekładce to wystarczy wpisać numer Vin na stronie klubowej... i sie dowiesz prawdy
DeathMan - Nie Cze 15, 2008 19:53
NEOSSS napisał/a: | Ale czy przycisk od kierocy wciska sie raz lekko w dol i drugi raz mocniej w dol(czyli dwa razy) a przycisk pasazera tylko raz? |
Przepraszam, wprowadziłem w błąd. Na przycisku jest napis AUTO i jest tak jak piszesz, przy przycisku kierowcy są dwa tryby, pasażera jeden.
Adrian355 napisał/a: | Jeśli DeathMan masz wątpliwości czy masz anglika po przekładce to wystarczy wpisać numer Vin na stronie klubowej... i sie dowiesz prawdy |
Według VIN samochód jest LHD, czyli OK.
VIN:SAR**************, MG Rover, 600(RH), Class 3, 4 door, Saloon, Turbo, 4 Cylinder, 8V, Tcie, High performance, Diesel, 2000 cc, L Series, 5 Speed, LHD, Manual, Model Year: 1980, S/N: 229095
Adrian355 - Nie Cze 15, 2008 20:29
Czyli chociaż jesteś spokojny ze to nie anglik był pozdro
|
|