|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400/45/MG ZS] Zawieszenie - Pokrewność części
Armandoo - Pon Lip 07, 2008 20:04 Temat postu: [R400/45/MG ZS] Zawieszenie - Pokrewność części Witam,
wybieram się do znajomego mechanika na przegląd zawieszenia ponieważ przede mną wakacyjne podróże a lubię jak w moim samochodzie wszystko jest na Tip -Top
Chciałbym trochę podpowiedzieć chłopakowi bo nie chcę , żeby załamał ręce widząc auto MG i myśląc , że części do niego brak.
Moje pytanie do Was znawcy wszelkiej maści Roverków i MG brzmi
Czy części zawieszenia takie jak np. łączniki stabilizatora , wahacz górny i inne elementy zawieszenia poza amortyzatorem i sprężynami są takie same w MG ZS jak i w R400 , R45 oraz HONDZIE CIVIC VI Generacji ( 1995 - 2000 )
Czekam na wasze spostrzeżenia
sTERYD - Pon Lip 07, 2008 23:07
Armandoo napisał/a: | Czy części zawieszenia takie jak np. łączniki stabilizatora , wahacz górny i inne elementy zawieszenia poza amortyzatorem i sprężynami są takie same w MG ZS jak i w R400 , R45 oraz HONDZIE CIVIC VI Generacji ( 1995 - 2000 ) |
z przodu: wahacz górny tak, łączniki stabilizatora tak, sworzeń wahacza dolnego tak, jeśli chodzi o drążki układu kierowniczego, to co egzemplaż, to praktycznie inne łożyska tylko takie jak w R400/45 z tyłu, to chyba tylko cukiery i górny i dolny wahacz poprzeczny (acz zależnie od nru vin podejdą albo nie podejdą), stabilizator jest inny w ZSach (nie wiem jak z łącznikami), łożyska też różnie wyglądają w różnych modelach, zależy od tego, czy masz tarcze z tyłu, ABS, i czy pierścień jest walcowy, czy stożkowy
Armandoo - Wto Lip 08, 2008 11:38
Dziękuję sTERYD za wyczerpującą odpowiedź.
Właśnie o taki info mi chodziło . W szoku jestem , że części tylnego zawieszenia się różnią. Myślałem , że też jest to samo
PS. Dodałem Ci punkcik za pomoc.
|
|