|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Jak zdemontować tylni środkowy pas?
Grzech - Czw Lip 10, 2008 20:31 Temat postu: [R75] Jak zdemontować tylni środkowy pas? Hej!
Będę zmieniał napinacze (5szt.), rzecz w tym, że przy strzeleniu wszystkie 3 tylne naciągnęły się jak struny przygniatając oparcie kanapy. Boczne jakoś się da odsunąć po zdemontowaniu siedziska (przynajmniej tak mi się wydaje), ale jak wyjąć oparcie kanapy i wymienić środkowy pas kiedy ją tak blokuje?
Czy jest jakieś dojście do mechanizmu nie od strony oparcia kanapy aby móc go zwolnić, poluzować pas o ile to możliwe? Czy będę musiał przeciąć pas?
Jakieś pomysły bądź doświadczenie?
Pozdrawiam
Rowan - Czw Lip 10, 2008 21:33
I tak i tak chyba razem z napinaczem jest pas, także możesz uciąć ten napięty pas. Tak mi się wydaje.
rolando - Czw Lip 10, 2008 22:27 Temat postu: Re: [R75 2,0CDT] - Jak zdemontować tylni środkowy pas?
Grzech napisał/a: | Hej!
Będę zmieniał napinacze (5szt.), rzecz w tym, że przy strzeleniu wszystkie 3 tylne naciągnęły się jak struny przygniatając oparcie kanapy. Boczne jakoś się da odsunąć po zdemontowaniu siedziska (przynajmniej tak mi się wydaje), ale jak wyjąć oparcie kanapy i wymienić środkowy pas kiedy ją tak blokuje?
Czy jest jakieś dojście do mechanizmu nie od strony oparcia kanapy aby móc go zwolnić, poluzować pas o ile to możliwe? Czy będę musiał przeciąć pas?
Jakieś pomysły bądź doświadczenie?
Pozdrawiam |
środkowy Pas jest przykręcany do podłogi pod siedziskiem na klucz typu torx, oparcia nie musisz dotykać by sie tam dostać
powodzenia
Grzech - Czw Lip 10, 2008 22:50
Wielkie dzięki rolando!
|
|