Zobacz temat - [Freelander] Termostat klimatyzacji

Forum Klubu ROVERki.pl

Land Rover (Freelander, Range Rover itp.) - [Freelander] Termostat klimatyzacji

malutka - Pią Lip 11, 2008 07:28
Temat postu: [Freelander] Termostat klimatyzacji
Witam gdzie w freelander znajduje się termostat klimatyzacji nie załącza sie klima bezpieczniki ok klima pełna jak sprawdzić sprzęgiełko na sprężarce proszę o wszelkie porady
rafalq1 - Pią Lip 11, 2008 19:19

Termostat znajduje się wewnątrz auta pomiędzy grodzią a parownikiem. Dostęp do przewodów czujnika bedzie dogodny porzez zdjęcie harmonijki pomiędzy wentylatorem, a obudową klimatyzacji. Są tam dwa przewody które przy uruchomionym silniku proponuje zewrzeć ze sobą i klima powinna się załączyć. Następnie znów je wpiąć na swoje miejsce i spróbować uruchomić klime (powinna zadziałać, zdarza się że on się wiesza). Co do cewki to na sprężarce jest złączka (czerwony kabelek) nalezy tam podać zasilanie z akumulatora jeżeli cewka się odezwie to jest sprawna. Zycze owocnej pracy.
malutka - Sro Lip 16, 2008 09:38

Dzięki serdeczne sprawdziłem te elementy tj. termostat na krótko zwarłem przewody klima cisza ,podałem napięcie na sprzęgło sprężarki słychać że się odzywa klima sie nie załącza wynika że faktycznie może być mało czynnika w układzie ewentualnie co jeszcze sprawdzić żeby w serwisie nie wciskali głupot dzięki za wszelkie podpowiedzi
sprawdziłrm zasilania itp wszystko wyglada na ok