| |
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R 416 GSi 93r.] Głośniki przód(drzwi) i tył(półka)
PabloR - Pon Lip 14, 2008 17:36 Temat postu: [R 416 GSi 93r.] Głośniki przód(drzwi) i tył(półka) Witam,
wiem że sie powtarzam :-( ale mam pytanie dotyczące wymiany głośników w moim 416 GSi "kanciaku". Odkręciłem te osłony w drzwiach a tam tragedia-głośniki rozszarpane . Aż dziw bierze że w ogóle przenoszą jeszcze wysokie tony? O ile z wymianą z tyłu sobie jakoś poradzę o tyle w drzwiach wymiękam(sterowanie szyb, klamka, ramie) :-(. Wymieniał ktoś w "kanciakach" głośniki bez ściągania boczków z tworzywa? Patrzyłem na wkręty i dwa jeszcze jakoś odkręci ale trzeci jest schowany beznadziejnie i jak sie do niego dostać? Poradźcie jak je odkręcić, ewentualnie jak krok po kroku ściągnąć boki? Duży problem jest z wymianą przewodów starych na np. 2x1,5 czy 2x2,5 mm2 ? Jak ktoś wymieniał to doradźcie jak je przeciągnąć w miejsce starych? Proszę o poradę jeśli chodzi o zakup "w miarę fajnych" głośników na tył i przód aby to jakoś razem ładnie grało?? Z mojego "Soniaczka" CDX-2500R mam wyjście 45Wx4. Czekam na porade?
lodowa - Wto Lip 15, 2008 16:51
Ja wymienialem przewody w 416Si kilka dni temu i powiem ze jest troche roboty w zwiazku z tym jest tam troche "zabawy" pozatym jezeli bedziesz chcial wymienic orginalne glosniki to raczej bedziesz musial wstawic dystanse co sie wiaze ze zdjeciem boczku.
|
|