|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - jakis dziwny przelacznik znalazlem u siebie w roverku 214
pioneer_SRT - Pią Lip 18, 2008 00:21 Temat postu: jakis dziwny przelacznik znalazlem u siebie w roverku 214 Kurcze cos w swoim roverku 214 znalazlem jakis przelocznik i nie wiem do czego sluzy moze to przelacznik do nitro macie cos takiego u siebie
Viniu - Pią Lip 18, 2008 06:17
Hmm... wygląda na samoróbkę, więc może służyć do wszystkiego... również za katapultę pioneer_SRT napisał/a: | moze to przelacznik do nitro | Chyba trzeba by spróbować...
Adrian355 - Pią Lip 18, 2008 08:32
A możę to jakaś odcinka
pioneer_SRT - Pią Lip 18, 2008 10:22
kurcze nie wiem po co mi to w aucie adrian355 masz takie cos w aucie
walkie - Pią Lip 18, 2008 10:23
a gdzie ten przełącznik?
pioneer_SRT - Pią Lip 18, 2008 11:01
ten przelacznik znaduje sie pomiedzy skrzynia biegow a hamulcem recznym
walkie - Pią Lip 18, 2008 11:37
a to nie jest cos zwiazane z szybami?
masz elektryczne?
Adrian355 - Pią Lip 18, 2008 13:23
Nie mam czegoś takiego ale kolega ma podobne w BMW... teraz masz na I czy On weź na 0 czyli off i spróbuj odpalić
pioneer_SRT - Pią Lip 18, 2008 17:44
ok a moze ten przelacznik zrobil mi spalenie bezpiecznika???? pliska pomozcie mi czego moze to byc przyczyna tego
Kozik - Pią Lip 18, 2008 17:52
pioneer_SRT napisał/a: | ok a moze ten przelacznik zrobil mi spalenie bezpiecznika???? pliska pomozcie mi czego moze to byc przyczyna tego |
ściąg zaślepkę i zobacz gdzie prowadzą kabelki, to jest proste, jeśli się boisz, że Cię kopnie to nie kopnie
pioneer_SRT - Pią Lip 18, 2008 18:26
kozik a masz takie cos w aucie gdzie jest bezpiecznik od siwatel wewnetrznych w roverze 214????
Kozik - Pią Lip 18, 2008 19:01
Cytat: | kozik a masz takie cos w aucie gdzie jest bezpiecznik od siwatel wewnetrznych w roverze 214???? |
Nie mam czegoś takiego w aucie, ale to jest zaślepka! Ściąg ją i zobacz czy pod spodem nie ma kabelków, jeśli są to zobacz gdzie biegną, mój kolega w różnych dziwnych miejscach w samochodzie wyłącznik zapłonu montował, może to to
Co do bezpieczników to dokładnie nie wiem gdzie są od świateł ale są dwa miejsca gdzie są bezpieczniki, pod maską w samochodzie blisko akumulatora i pod kierownicą gdzie trzeba 3 takie śrubki plastikowe o 90stopni przekręcić żeby ściągnąć, pod pokrywką powinna być legenda który bezpiecznik jest od świateł
Pod maską (właśnie sprawdziłem), obok komputera w skrzynce z napisem Fusses jest 40A bezpiecznik od świateł, sprawdź go najpierw
Do podświetlenia deski rozdzielczej na pewno jest w środku bezpiecznik, myślę że do podświetlenia wnętrza bezpiecznik również jest pod kierownicą
[ Dodano: Pią Lip 18, 2008 20:14 ]
hmm a co do tego przełącznika to moze być od jakiegoś dodatkowego podświetlenia np pedały, gałka zmiany biegów itp
emes - Pią Lip 18, 2008 23:07
Ten przełącznik może być praktycznie od wszystkiego, tak jak ktoś napisał już wyżej. Chyba nikt tutaj nie będzie w stanie jednoznacznie odpowiedzieć, do czego jest ten przełącznik, bo ten przełącznik nie jest wyposażeniem standardowym Po prostu sprawdź, do czego jest podłączony
Dokładne położenie bezpieczników oraz opis znajdziesz w instrukcji obsługi, znajdziesz ją na stronie klubowej
|
|