Zobacz temat - [R45] Zawiesił się wskaźnik paliwa ?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Zawiesił się wskaźnik paliwa ?

marcin_przybys - Nie Lip 20, 2008 11:36
Temat postu: [R45] Zawiesił się wskaźnik paliwa ?
Mam takie kontrolne pytanie, zatankowałem R pod korek przejechałem 100 km po mieście a wskazówka tkwi w tym samym miejscu jak po tankowaniu.

Generalnie nie narzekam bo to by oznaczało że mogę jeszcze z 1500 km przynajmniej przejechać na tym baku :rotfl:

W większości aut którymi jeździłem wskaźnik paliwa wędrował na właściwą pozycję dopiero po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Natomiast u mnie w tej chwili wisi na stałej pozycji non stop...

Cy ten typ tak ma czy zwiesiła mi się kontrolka ?

Pozdrawiam

Mariusz418 - Nie Lip 20, 2008 12:30

witam

zaczoł bym od odłączenia koski przy zbiorniku i wtedy zobaczyć czy opadnie kostka jest od dołu raczej stwiał bym na pływak

pozdrawiam

walkie - Nie Lip 20, 2008 13:46

Niekoniecznie to ten problem. U mnie też tak jest, że przejadę 100 km i wskazówka tkwi na szczycie. Po kilkunastu kilometrach spada gwałtownie w dół do około 1/2 z tej 1/4 baku. Potem Tkwi w prawie w miejscu aż do 200 km. I tak sobie skokowo spada :)
Ciufa - Nie Lip 20, 2008 21:15

walkie napisał/a:
U mnie też tak jest, że przejadę 100 km i wskazówka tkwi na szczycie. Po kilkunastu kilometrach spada gwałtownie w dół do około 1/2 z tej 1/4 baku. Potem Tkwi w prawie w miejscu aż do 200 km. I tak sobie skokowo spada

dokładnie, u mnie działa tak samo

Stacho - Pon Lip 21, 2008 13:54
Temat postu: [R45 1,4 16V, 2001r]
Witam,
U mnie zaczyna spadać po ok. 120km, no i już systematycznie spada w miarę jeżdżenia, ale czy aż tak gwałtowniwnie ?, raczej normalnie :wink: , Pozdr....