|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [ r 25,td, 2.0. 2001 ] problem z moca silnika
koziarzumyslu - Nie Lip 27, 2008 23:26 Temat postu: [ r 25,td, 2.0. 2001 ] problem z moca silnika moj problem polega na spadku mocy silnika - tzn gdy odpale silnik , ruszam to samochod ma kopa na wszystkich biegach szybko wchodzi w obroty (czy zimny czy cieply ) , zasuwa . ale po kilku minutach jazdy zaczyna brakowac mu przyspieszenia , jest mulem , ma kaprysy . czy przeplywomierz moze byc tego przyczyna ?
i czy mozecie mi poradzic jakie oprogramowanie jest potrzebne do mojego modelu , z tego co wiem to na lubelszczyznie nie ma jakiegos specjalisty od roverow a dosc mam juz placenia mechanikom z laptopem ktorzy nie potrafia ustalic przyczyny check engine , tak bym przynajmniej zapytal czy maja dany program zanim zaplace za usluge .
bede niezmiernie wdzieczny za pomoc
lineumaciel - Pon Lip 28, 2008 06:56
Wyciągnij wtyczkę od przepływomierza i zobacz w tedy jak auto się zachowuje.
W jakich zakresach obrotów auto jest mułowate?
Mam jeszcze coś na myśli ale się wstrzymam do pory kiedy nie dasz znać jak wygląda sprawa z odpiętym przepływomierzem.
koziarzumyslu - Pon Lip 28, 2008 16:35 Temat postu: [ r 25,td, 2.0. 2001 ] problem z moca silnika odpiolem wtyczke przeplywomierza samochod idzie jak rakieta obroty na jedynce 4000, czy jak wymienie przeplywomierz to musze skasowac blad na kompie czy check engine samo zgasnie?
lineumaciel - Pon Lip 28, 2008 16:39 Temat postu: Re: [ r 25,td, 2.0. 2001 ] problem z moca silnika
koziarzumyslu napisał/a: | odpiolem wtyczke przeplywomierza samochod idzie jak rakieta obroty na jedynce 4000, czy jak wymienie przeplywomierz to musze skasowac blad na kompie czy check engine samo zgasnie? |
Musisz skasować, więc wizyta na kompie Cię czeka.
Diagnoza szybka i sprawna
Wiesz gdzie kupić przepływomierz? Polecam poszukać na forum wszystkiego co się tyczy tego tematu.
koziarzumyslu - Pon Lip 28, 2008 16:49 Temat postu: [ r 25,td, 2.0. 2001 ] problem z moca silnika mam jeszcze dwa pytania .tj , a co sie moze stac gdyby na przyklad nie wymieniac przeplywomierza i jezdzic na odpietej wtyczce , ? i np gdyby sie przypadkiem zerwal pasek rozrzadu to czy silnik jest kolizyjny czy bezkolizyjny ?
lineumaciel - Pon Lip 28, 2008 16:57 Temat postu: Re: [ r 25,td, 2.0. 2001 ] problem z moca silnika
koziarzumyslu napisał/a: | mam jeszcze dwa pytania .tj , a co sie moze stac gdyby na przyklad nie wymieniac przeplywomierza i jezdzic na odpietej wtyczce , ? i np gdyby sie przypadkiem zerwal pasek rozrzadu to czy silnik jest kolizyjny czy bezkolizyjny ? |
przepływomierz wymień, wsadzili go po to był był.
czy jest bezkolizyjny, nie potrafię Ci na to odpowiedzieć, ale patrząc na R, podczas zerwania jednak spodziewałbym się demolki w komorze. A czy tłoki się spotkają z zaworami to wyższa szkoła jazdy i wolę nic nie mówić aby nie wprowadzić Cię w błąd
koziarzumyslu - Pon Lip 28, 2008 17:04 Temat postu: [ r 25,td, 2.0. 2001 ] problem z moca silnika dzieki
Brt - Pon Lip 28, 2008 17:51
niestety się spotkają
|
|