Zobacz temat - [R620] Regulacja instalacji gazowej Zavoli

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Regulacja instalacji gazowej Zavoli

ful - Pon Sie 11, 2008 19:19
Temat postu: [R620] Regulacja instalacji gazowej Zavoli
Witam.
Mam takie pytanie odnośnie inst.gazowej II gen.
Przy komputerze sterującym są dwie diody, czerwona i zielona.Która powinna świecić przy dobrze wyregulowanej instalacji gazowej ?
Będąc ostatnio u mechanika (wymiana parownika) coś mi mowił o tych diodach ,ale za diabła nie pamiętam ,która ma świecić.Coś mi chodzi po głowie kolor czerwony :lol: , ale przeważnie czerwony zwraca na "coś" uwagę.
Może ktoś mi to wyjaśnić .
Pozdrawiam.

soboc - Pon Sie 11, 2008 21:52

Wszystko zależy co ty tam masz za sterownik czy też komputer, niektóre mają diody inne interfejsy diagnostyczne itp. Nikt ci na te pytanie tutaj nie odpowie.
ful - Wto Sie 12, 2008 09:27

interfejsu to nie mam bo jak pisałem wcześniej świecą diody czerwona albo zielona.
A sterownik czy komputer to jak widać w podpisie Zavoli Centralina 500 .
Liczę jednak ,że są na forum ludzie mający wiedzę na ten temat .Chodzi mi tylko o te kolory diod.
Najprościej byłoby skontaktować się z tym mechanikiem,ale ma teraz urlop i nie ma go w Polsce.A na 100% mówił mi o ewentualnych regulacjach tylko nie pamiętam na który kolor mam zwrócić uwagę .

soboc - Wto Sie 12, 2008 22:01

Myśle że musiał by się znaleść ktoś kto będzie miał taki sam sterownik jak ty, a z tym to ciężko będzie znając życie. Poszukaj na google, moze znajdziesz producenta i tam jakąś instrukcje sobie ściągniesz albo zapytasz
ful - Sro Sie 13, 2008 10:50

już wyjaśnione
Cytat:

Przy tej instalacji w czasie normalnej pracy na wyższych obrotach powinna migać dioda zieona oraz czerwona na zmianę.

Pozdrawiam
Piotr Świtacz

Podaję adres gdyby ktoś potrzebował informacji na temat instalacji Zavoli , szybka i miła info. :
http://www.zavoli.pl/index_lang.php

Pozdrawiam