|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 214 si 16v 97r]
azor77 - Sob Sie 16, 2008 07:11 Temat postu: [R 214 si 16v 97r] Witam
Od jakiegoś czasu mam problem z alarmem, władcza się kiedy mu się podoba bez uzasadnionej przyczyny.
Przejrzałem wszystkie możliwe miejsca newralgiczne jakie są w tym modelu ( krańcówki w drzwiach, przednia i tylna klapa, wiązka w tylnej klapie ).
Niestety bez poprawy.
Może ktoś mi jeszcze coś podpowie, bo już mnie zaczyna krew zalewać jak słyszę pod blokiem jak mój R trąbi kilka razy w ciągu doby.
Wyjąłem w końcu bezpiecznik od sygnału ale to nie rozwiązuje problemu
Widzę że, nikt nie ma pomysłu
coldmanns - Wto Sie 19, 2008 14:16
A powiedz czy masz czujniki ruchu w kabinie?
Jak masz to u kumpla w audi bylo to samo.
Okazalo sie ze mial nieszczelnosc przy drzwiach kierowcy i wiatr mu wial w srodku.
Jak postawil auto i zalaczyl alarm, to przy wietrze odrazu zalaczal sie alarm.
Sprawdz sobie taka mozliwosc.
azor77 - Wto Sie 19, 2008 19:56
coldmanns napisał/a: | A powiedz czy masz czujniki ruchu w kabinie? |
Raczej mało prawdopodobne żeby był. Zamykałem auto przy otwartej szybie,, machałem itp. nawet siedziałem w środku dłuższą chwilę bez ruchu aż alarm się uzbroił i nic nie namierzyłem alarm się nie włączył.
Sytuacja jest dosyć dziwna jak się alarm włączy to czasami sygnał trąbił najwięcej 30 razy i różnie 12 , 17 , 26 .
Już zacząłem liczyć sygnały dźwiękowe jak głupek
Mam jeszcze jeden trop ale z braku czasu musi poczekać realizacja.
nowik1982 - Sob Wrz 13, 2008 14:38
W moim Roverku miałem podobną sytuację.Okazało się że czujnik maski dostawał wilgoci (nieszczelna uszczelka) i stad było wycie.Rozwiązałem ten problem odłączając ten czujnik.Może u Ciebie jest to samo?
azor77 - Sob Wrz 13, 2008 18:52
Co prawda mam spękaną tą osłonę gumową ale ostatnimi czasy było tak gorąco że, raczej nie to.
Ale wezmę to pod uwagę
Wracam do tematu.
Po dłuższej jeździe bez sygnału, (wyjęty bezpiecznik) ostatnio znowu go wepchałem na swoje miejsce i alarm o dziwo nie wyje.
Nie rozumiem tego może sierpniowe wysokie temperatury mojemu Roverkowi nie odpowiadały, może woli angielską pogodę
|
|