Zobacz temat - [R75] Oświetlenie w kabinie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R75] Oświetlenie w kabinie

smukly_joe - Sob Sie 16, 2008 12:59
Temat postu: [R75] Oświetlenie w kabinie
Witam, szukałem na forum i nie natknąłem się na podobny temat. Chodzi mi o oświetlenie wewnątrz samochodu. Normalnie powinno się zapalać podczas otwierania drzwi, u mnie w ogóle się nie zapala, chyba że zapalę je przyciskiem, ale wtedy nie gaśnie, jak zamykam drzwi. Miał ktoś podobny problem??
Tomaszi - Sob Sie 16, 2008 14:15

smukly_joe, Sprawdzałeś na wszystkich drzwiach ?? czujniki przy drzwiach, lubią sobie zaśniedzieć, ewentualnie brak styku w przełączniku przy samej lampce.

Coś tam jednak było ;) http://forum.roverki.eu/v...e+kra%F1c%F3wki

a przeczytanie tego może pomóc :) http://forum.roverki.eu/v...e+kra%F1c%F3wki

PHJOWI - Sob Sie 16, 2008 16:03

fajnie że pomagacie sobie ale..... powoli z przemyśleniem nie wprowadzaj w błąd kolegi po co ma biedny przeszukać pół auta :) , 75 nie ma czujnik krańcowych , zamek spełnia role czujnika, może masz wyłączoną funkcje oświetlenia wnętrza. wciśni główny włącznik oświetlenia na podsufitówce i trzymaj do momentu aż się zapalą światła.
Dziadek - Nie Sie 17, 2008 11:15

No i mój szanowny kolega ma,jak zwykle,rację.Wystarczy poczytać instrukcję obsługi w dziale Oświetlenie wnętrza.
RysThunder - Pon Paź 27, 2008 00:00

Ja mam najprawdopodobniej problem z czujnikiem w drzwiach :sad: , gdyż od jakiegoś czasu światło we wnętrzu nie reaguje na otwarcie drzwi kierowcy (przy otwarciu pozostałych drzwi lub klapy bagażnika światło we wnętrzu się zapala). W związku z tym mam pytanie: gdzie ten czujnik się znajduje i na jakiej zasadzie działa, bo oglądałem drzwi i nie moge do tego dojść?
Rowan - Pon Paź 27, 2008 14:34

RysThunder, czujnik jest w samym zamku...
RysThunder - Pon Paź 27, 2008 18:06

W takim razie mam kolejne pytanie:
Czy ktoś ma jakiś schemat zamka?
Może ktoś miał podobną wade i ją usunął, prosił bym o opisanie, jak to zrobic.