|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Ogrzewana szyba przednia
kosman - Pon Sie 18, 2008 08:31 Temat postu: [R45] Ogrzewana szyba przednia Czy ktoś ma coś takiego w swoim roverku, bo ja zauważyłem, że mam, ale chyba nie działa to ustrojstwo...?
joemax77 - Pon Sie 18, 2008 16:29
jezdze juz roverkiem ponad rok, ale o podgrzewanej przedniej szybie nie slyszalem, w standardzie chyba tego nie ma
Kistel - Pon Sie 18, 2008 16:50
kosman a masz "preciki" metalowe w przedniej szybie? takie drobne i gesto ulozone??
kosman - Wto Sie 19, 2008 06:48
No właśnie nie mam, ale mam z prawej strony szyby przyczepiony jest jakiś plastik z odchodzącym od niego kabelkiem, więc pomyślałem, że to może być jakieś ogrzewanie...jeśli to nie to, to nie wiem do czego to może służyć....?
Paul - Wto Sie 19, 2008 08:37
kosman napisał/a: | to nie wiem do czego to może służyć....? |
Antena radiowa
kosman - Wto Sie 19, 2008 08:45
Paul napisał/a: | kosman napisał/a: | to nie wiem do czego to może służyć....? |
Antena radiowa |
eeee....zrobię zdjęcie i podrzucę...
marcin_przybys - Wto Sie 19, 2008 10:58
O był bym wdzięczny za foto tego, bo u siebie pod lusterkiem znalazłem właśnie coś takiego na przedniej szybie i zastanawiam sie co to
kosman - Wto Sie 26, 2008 13:44
Przesyłam zdjęcie w załączniku tego czegoś...pozdro
Skiba - Wto Sie 26, 2008 13:45
Antena GSM, zestawu zewnętrznego do telefonu
kosman - Wto Sie 26, 2008 13:51
A do czego się to stosuje, jeśli można wiedzieć...?
Ok zdaje się, przeszukawszy trochę gogli, że ktoś używał netu w moim samochodzie...
Pozdro
Skiba - Wto Sie 26, 2008 15:08
kosman, a masz zainstalowany uchwyt pod telefon ? masz może mikrofon na górze lewego słupka, lub mały głośnik pod nogami pasażera ?
kosman - Sro Sie 27, 2008 06:33
Uchwyt chyba był, bo zostały po nim jedynie dziurki od strony pasażera...
Skiba - Sro Sie 27, 2008 09:45
kosman napisał/a: | Uchwyt chyba był, bo zostały po nim jedynie dziurki od strony pasażera... |
Wiec pozostała Ci jeszcze antena i zapewne gdzieś pod konsolą masz jeszcze centralkę ...
marcin_przybys - Pią Sie 29, 2008 20:31
Kurde panowie dzięki a ja się zastanawiam co to za bonusowy głośnik koło pasażera i co za pacan mi coś pod lusterkiem na szybę przykleił
Ciekawe czy można by to pod inny telefon zrobić wymieniając wtyk...
Co jest w centralce ? Przecież zestawy głośnomówiące nie potrzebują nic poza mikrofonem i głośnikiem ?
adamek.o2 - Sob Sie 24, 2013 21:49
marcin_przybys udało Ci się rozwiązać problem z tą anteną GSM ?
Pracuję poniekąd w branży i wiem, że niektóre takie zestawy zawierają właśnie zewnętrzną antenę, ale fizycznie to raczej mało potrzebne aby owa antena była spięta z telefonem, bo takowe mają dziś "zasięg", a raczej moc odbiorczą sygnału wystarczającą.
Możesz jednak użyć takiej anteny jeśli masz modem GSM aby sobie ogarnąć dobrej jakości internet w autku
|
|