Zobacz temat - [R45] Ogrzewana szyba przednia

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Ogrzewana szyba przednia

kosman - Pon Sie 18, 2008 08:31
Temat postu: [R45] Ogrzewana szyba przednia
Czy ktoś ma coś takiego w swoim roverku, bo ja zauważyłem, że mam, ale chyba nie działa to ustrojstwo...?
joemax77 - Pon Sie 18, 2008 16:29

jezdze juz roverkiem ponad rok, ale o podgrzewanej przedniej szybie nie slyszalem, w standardzie chyba tego nie ma
Kistel - Pon Sie 18, 2008 16:50

kosman a masz "preciki" metalowe w przedniej szybie? takie drobne i gesto ulozone??
kosman - Wto Sie 19, 2008 06:48

No właśnie nie mam, ale mam z prawej strony szyby przyczepiony jest jakiś plastik z odchodzącym od niego kabelkiem, więc pomyślałem, że to może być jakieś ogrzewanie...jeśli to nie to, to nie wiem do czego to może służyć....? :bezradny:
Paul - Wto Sie 19, 2008 08:37

kosman napisał/a:
to nie wiem do czego to może służyć....?

Antena radiowa ??

kosman - Wto Sie 19, 2008 08:45

Paul napisał/a:
kosman napisał/a:
to nie wiem do czego to może służyć....?

Antena radiowa ??

eeee....zrobię zdjęcie i podrzucę... :rotfl:

marcin_przybys - Wto Sie 19, 2008 10:58

O był bym wdzięczny za foto tego, bo u siebie pod lusterkiem znalazłem właśnie coś takiego na przedniej szybie i zastanawiam sie co to :)
kosman - Wto Sie 26, 2008 13:44

Przesyłam zdjęcie w załączniku tego czegoś...pozdro
Skiba - Wto Sie 26, 2008 13:45

Antena GSM, zestawu zewnętrznego do telefonu :roll:
kosman - Wto Sie 26, 2008 13:51

A do czego się to stosuje, jeśli można wiedzieć...?
Ok zdaje się, przeszukawszy trochę gogli, że ktoś używał netu w moim samochodzie...
Pozdro

Skiba - Wto Sie 26, 2008 15:08

kosman, a masz zainstalowany uchwyt pod telefon ? masz może mikrofon na górze lewego słupka, lub mały głośnik pod nogami pasażera ? ;)
kosman - Sro Sie 27, 2008 06:33

Uchwyt chyba był, bo zostały po nim jedynie dziurki od strony pasażera...
Skiba - Sro Sie 27, 2008 09:45

kosman napisał/a:
Uchwyt chyba był, bo zostały po nim jedynie dziurki od strony pasażera...

Wiec pozostała Ci jeszcze antena ;) i zapewne gdzieś pod konsolą masz jeszcze centralkę ... :)

marcin_przybys - Pią Sie 29, 2008 20:31

Kurde panowie dzięki :grin: a ja się zastanawiam co to za bonusowy głośnik koło pasażera i co za pacan mi coś pod lusterkiem na szybę przykleił :mrgreen:

Ciekawe czy można by to pod inny telefon zrobić wymieniając wtyk...
Co jest w centralce ? Przecież zestawy głośnomówiące nie potrzebują nic poza mikrofonem i głośnikiem ?

adamek.o2 - Sob Sie 24, 2013 21:49

marcin_przybys udało Ci się rozwiązać problem z tą anteną GSM ? :)
Pracuję poniekąd w branży i wiem, że niektóre takie zestawy zawierają właśnie zewnętrzną antenę, ale fizycznie to raczej mało potrzebne aby owa antena była spięta z telefonem, bo takowe mają dziś "zasięg", a raczej moc odbiorczą sygnału wystarczającą.
Możesz jednak użyć takiej anteny jeśli masz modem GSM aby sobie ogarnąć dobrej jakości internet w autku :)