|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] L i odczyt bledow
grybam - Wto Sie 26, 2008 15:34 Temat postu: [R200] L i odczyt bledow witam panowie mam maly problem skorzystalem z opisu na stronie z odczytem bledu i po podlaczeniu pinu 4 z 15 wywala mi bezpiecznik od kompa dlaczego tak sie dzieje?? pozdro czekam na info
Chester - Wto Sie 26, 2008 17:35
upewnij sie że na 100% zwierasz piny 4 i 15 ... może przy okazji zwierasz jeszcze jakiś inny....
sTERYD - Wto Sie 26, 2008 18:22
a masz 220 SDi, czy Di (masz intercooler?)... bo w przypadki Di to nie odczytasz błędów
Chester - Wto Sie 26, 2008 19:22
sTERYD, SDi czy SD tak dla pojaśnienia
grybam - Wto Sie 26, 2008 23:08
no to lipa mam zwyklego Di a juz sie napalilem to panowie mam taki problem swieci mi SRS ale styki pod siedzeniami sa ok co to moze byc?
krystianshoota - Sro Sie 27, 2008 06:47
Musisz sprawdzić czy masz silnik 105 KM, czy 86KM. Diagnozować można silniki SDi i Di, nie da się SD i D.
Jeśli masz intercooler (obok chłodnicy wody chłodnica powietrza), oraz np. górną osłonę silnika mocowaną na 3 śruby (nie 4) to powinieneś móc przeprowadzić kontrolę błędów.
Upewnij się, że zwierasz odpowiednie piny, czy przypadkiem nie masz gdzieś przetartych kabelków w tej wiązce.
Jeśli chodzi o poduszkę, to najlepiej zdjąć klemy z akumulatora. 15 min. później możesz sprawdzać: czy wiązka pod siedzeniem jest ok, jeśli tak to radze sprawdzić samą poduszkę. Na forum jest to dokładnie opisane. 2 śrubki pod poduszką i ją wyjmujesz, później klucz do kół i wykręcasz kierownicę to masz dostęp do taśmy, która często szwankuje. U mnie była odpięta poducha, wystarczyło ją podpiąć i jest ok.
piter34 - Pon Wrz 15, 2008 17:00
grybam napisał/a: | no to lipa mam zwyklego Di |
Tak dla wyjaśnienia, to nie było R200Di. Były SDi, SD i D. Diagnozować zworką można tylko SDi.
|
|