|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214Si 97r] dobieranie lakieru do standardowego koloru
Yasioo - Nie Sie 31, 2008 15:00 Temat postu: [R214Si 97r] dobieranie lakieru do standardowego koloru sprawa wyglada tak: przytarlem dzis samochod i chcialbym uzupelnic to miejsce lakierem, ale nie wiem jak sie sprawa ma z samym doborem lakieru.
wiem, ze jest to lakier LVD czyli charcoal wg listy podanej w FAQ, ale nie wiem czy musze jakos specjalnie szukac na jakies palecie barw. znajomy cos mi wspominal o jakis kodach kolorow (cos w stylu palety barw html).
nie chce po prostu aby to miejsce sie bardzo wyroznialo.
michone - Nie Sie 31, 2008 15:28
ja ostatnio dobieralem platinium silver met i wyszedl za ciemny:/ to nie takie proste w basie csv podalo az 3 odcienie na jeden kod z tabliczki znamionowej
Czym to zamierzasz malowac??
Yasioo - Pon Wrz 01, 2008 10:33
wpadlem na taki pomysl, ze pojade do mieszalni zeby mi kolor sami dobrali, moze to wiecej kosztowac ale co tam, nie mam forsy na malowanie calego samochodu.
a odpowiadajac na Twoje pytanie to jeszcze nie wiem. zapewne kumpel bedzie to malowal bo ma caly sprzet, wprawdzie do lakierowania drewna ale dysza do pistoletu to sa zapewne grosze
michone - Pon Wrz 01, 2008 15:15
Yasioo napisał/a: | wpadlem na taki pomysl, ze pojade do mieszalni zeby mi kolor sami dobrali, moze to wiecej kosztowac ale co tam, nie mam forsy na malowanie calego samochodu.
a odpowiadajac na Twoje pytanie to jeszcze nie wiem. zapewne kumpel bedzie to malowal bo ma caly sprzet, wprawdzie do lakierowania drewna ale dysza do pistoletu to sa zapewne grosze | porządna dysza to kupa kasy poza tym trzba potrafić dobrze ustawić sprzęt! bo ten sam lakier w innych rekach odda inny odcien kazdy lakiernik ustawia wszystko pod siebie.
A kolega bedzie potrafil scieniowac klarem zeby sie zgubilo??
|
|