Zobacz temat - [R416] Auto szarpie..

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Auto szarpie..

anecia-77 - Wto Wrz 09, 2008 12:12
Temat postu: [R416] Auto szarpie..
Witam.Dawno mnie tu nie było ale jak to w życiu bywa,dobre kiedys też się kończy.I tak tez się stało z moim Roverkiem.Przy rozpędzaniu samochodu czyli na biegu 2 i 3 auto szarpie, nie zawsze sie tak dzieje ale jest to uciązliwe.Ostatnio nawet przy ruszaniu samochód skakał jak kangurek. Dodam, iz wymieniłam wszystkie filtry i nic to nie dało.Wczoraj pojechałam do warsztatu i okazało się,że przewody są w nie najlepszym stanie i oczywiście zostały od razu wymienione, no, i to też nic nie dało...Bardzo prosze o pomoc bedę bardzo wdzieczna za wszystkie odpowiedzi.Aha,żeby nie było przesledziłam forum i nic konkretnego nie znalazłam.

Pozdrówka..

kqba - Wto Wrz 09, 2008 12:46

Anetka nie przeginaj :wink:

http://forum.roverki.eu/v...t=30241&start=0

Prawdopodobnie powinnaś wymienić kopułkę i palec zapłonowy (ok 50zł), ewentualnie jeszcze świece.

anecia-77 - Wto Wrz 09, 2008 13:28

Kqba zaszła malutka pomyłaka, ja nie puszczam nogi z gazu tylko depcze Roverka az do odcinki,heh...
kqba - Wto Wrz 09, 2008 14:09

te same objawy miałem (jak pisałem w tamtym temacie). Za czasem się to nasilało. Po wymianie było ok. U mnie przyczyną szarpania był sztukowany kabel od jednej świecy i od cewki.
piter34 - Wto Wrz 09, 2008 15:58

anecia-77, tak jak radzą koledzy szukaj przyczyny w układzie zapłonowym. Nie zaszkodzi też wyczyścić silnik krokowy.