Zobacz temat - [R400] Problem z odpaleniem.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Problem z odpaleniem.

zetes - Czw Wrz 11, 2008 09:10
Temat postu: [R400] Problem z odpaleniem.
Wczoraj jak codzien po powrocie z pracy zaparkowalem obok domu. Kiedy wieczorem chcialem wjechac do garazu, po przekreceniu kluczyka zupelna cisza. Akumulator sprawny, podaje prad - sprawdzilem, podejrzewam, ze cos z rozrusznikiem. Czu moze ktos cos wiecej wie na ten temat?. Bardzo prosze o porade.
danielsonicl - Czw Wrz 11, 2008 09:16

Sprawdź wszystkie przewody idące rozrusznika u mnie nie łączyła masa,ten przewód pleciony co idzie do skrzyni,no i przedewszystkim czy akumulator jest naładowany.
zetes - Czw Wrz 11, 2008 09:20

Akumulator bez zastrzen, prad dochodzi do rozrusznika ale ten ani drgnie.
danielsonicl - Czw Wrz 11, 2008 09:54

Sprawdź jeszcze przewody a zwłaszcza masowy,jest przykręcony z przodu do skrzyni.
String - Czw Wrz 11, 2008 09:59

Dokładnie jak mówi danielsonicl. Sprawdź przewody dochodzące do rozrusznika.
Ja tak miałem na Ogólnopolskim :) Mariusz418 (czyli "Ręce Które Leczą" :twisted: ) wsadził ręce, ruszył przewodem i rozrusznik ozdrowiał mimo że wcześniej nawet nie cyknął. :)

zetes - Czw Wrz 11, 2008 09:59

ok, dzieki zrobie to po powrocie z pracy. :cry:
NEOSSS - Czw Wrz 11, 2008 10:05

Zdejmij wsuwke na rozruszniku i ją załoz spowrotem, poruszaj wsuwką na boki...
zetes - Czw Wrz 11, 2008 17:36

Serdeczne podziekowania dla kolegow a wszczegolnosci dla danielsonicila, ktorego diasgnoza okazala sie strzalem a 10-ke. Faktycznie przerwal sie przewod masy. Juz naprawiony i Roverek sie cieszy, ja rowniez :grin:
danielsonicl - Czw Wrz 11, 2008 20:35

Po to jest Forum a teraz powinieneś przycisnąć POMÓGŁ jak w każdej takiej sytuacji.
zetes - Pią Wrz 12, 2008 09:44

danielsonicl ! przepraszam ze nie uczynilem tego od razu, ale uzupelnilem to teraz, jeszcze raz seredczne dzieki :grin:
Clean - Sro Sty 14, 2009 19:22

odświeżę temat bo właśnie miałem to samo wszystko pięknie świeci w moim r216 a rozrusznik nic nie gada zastosowałem sie do wskazówek odgarnąłem śnieg z maski podniosłem ją pomacałem kable koło rozrusznika pokręciłęm na wszystkie strony i ozdrowiał normalnie kaszpirowski ręce które leczą :) dzięki koledzy za info