|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Wyciek z silnika
lucas84 - Sob Wrz 13, 2008 19:32 Temat postu: [R416] Wyciek z silnika Witam,
proszę Was o pomoc. Zauważyłem wyciek z silnika z prawej strony obudowy od rozrządu (na załaczonych zdjęciach)
Skąd może być ten wyciek? Rozrząd (paski i uszczelniacze były wymieniane na nowe)
Pozdrawiam
Zukowaty - Sob Wrz 13, 2008 19:35
Na pierwszym foto to dla mnie wyglada jak wyciek pod glowica.Akurat tak ladnie widac ponizej kolektora wydechowego i kawalek mokrego czola bloku.Zdejmij obudowe rozrzadu to bedzie wiadomo czy nie leci zimering na walku np. i nie zacieka akurat tutaj.
lucas84 - Sob Wrz 13, 2008 20:01
Zukowaty napisał/a: | Zdejmij obudowe rozrzadu to bedzie wiadomo czy nie leci zimering na walku np. i nie zacieka akurat tutaj. |
wszystkie zimeringi wymieniałem niedawno wraz z wymianą rozrządu. Po wymianie to samo
a czy to może mieć związek z HGF?
zrobiłem zdjęcia zbiorniczka
ostatnio zuważyłem olej w zbiorniczku wyrównawczym. Jak długo mogę jeszcze tak pojeździć, bo chwilowo mam inne wydatki?
piter34 - Wto Wrz 16, 2008 21:20
lucas84 napisał/a: | ostatnio zuważyłem olej w zbiorniczku wyrównawczym. Jak długo mogę jeszcze tak pojeździć, bo chwilowo mam inne wydatki? |
Ciężko powiedzieć jak długo. Trzeba obserwować ile oleju ubywa i jaka jest konsystencja płynu chłodniczego...
Zukowaty - Wto Wrz 16, 2008 21:43
lucas84 napisał/a: | a czy to może mieć związek z HGF? | No moze miec zwiazek z HGF.Puscila uszczelka i olej sobie pocieka na zewnatrz.
lucas84 - Pią Wrz 19, 2008 00:50
dzięki za pomoc. na razie będę obserwował stan oleju i płynu (z tego co zauwazyłem na razie nie ubywa)
Niedługo pojadę z nim do serwisu Rovera
|
|