|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 SDi '99] Nie migają kierunki gdy zamykam auto
rydlon - Sro Wrz 17, 2008 11:29 Temat postu: [R200 SDi '99] Nie migają kierunki gdy zamykam auto witam, mam taki problem: jak zamykalem auto pilotem to migaly 3 razy awaryjki i bylo slychac dwa lub trzy takie cykniecia, jak otwieralem to migaly raz, teraz dziala to tylko przy otwieraniu ale gdy zamykam to awaryjki nie migaja i slychac tylko jedno cykniecie, gdy zamykam kluczykiem to nie dziala centralny gdy pilotem to zamyka cale auto, alarm raczej dziala bo gdy zamkne pilotem a otworze kluczykiem to wyje, co moglo sie zepsuc?
pozdrawiam.
Brt - Sro Wrz 17, 2008 11:33
dopisz w temacie o co pytasz w reszcie posta
prawdopodobnie któras z krańcówek daje sygnał, że są otwarte drzwi/klapa. Sprawdż wszystkie krańcówki drzwi/maska silnika/klapa bagażnika oraz wiazke przewodów tylnej klapy. Światełko w bagażniku Ci się nie świeci czasem mimo zamkniętej klapy
Paul - Sro Wrz 17, 2008 14:00
Obstawiam raczej uszkodzone mikrowyłączniki w głównym zamku (IMHO lewy przedni), ew. przewodów do niego.
rydlon - Sob Wrz 20, 2008 09:22
przeczyscilem wszystkie krancowki drzwi i tylnej klapy i jest to samo, przy sciaganiu oslony gumowej przy drzwiach kierowcy ( ochronna guma na kostke ) wylecialo duzo wody , czy cos sie moglo przepalic? bezpieczniki ok.
giewu - Sob Wrz 20, 2008 09:36
Cytat: | przy sciaganiu oslony gumowej przy drzwiach kierowcy wylecialo duzo wody , czy cos sie moglo przepalic? |
czytajmy ze zrozumieniem Paul napisał/a: | Obstawiam raczej uszkodzone mikrowyłączniki w głównym zamku (IMHO lewy przedni), ew. przewodów do niego. |
R-200 - Sob Wrz 20, 2008 14:07
A wyłącznik maski?
Dolt - Sro Wrz 24, 2008 14:57
I jak tam? udało się rozwiązać problem
Ja u siebie od dzisiaj, nie wiadomo czemu i dlaczego mam to samo a dodatkowo po jakiś 3 minutach zaczyna mi wyć alarm.
Wszystkie drzwi zamyka, światło w środku i w bagażniku gaśnie.
Brt - Sro Wrz 24, 2008 15:00
a krańcówka maski
Dolt - Czw Wrz 25, 2008 13:39
U mnie problem rozwiązany:
Luźna kostka w drzwiach kierowcy.
Pozdrawiam
rydlon - Wto Wrz 30, 2008 19:46
u mnie okazal sie urwany jeden przewod w kostce drzwi kierowcy( wchodzil do kostki i wygladalo wszystko ok. ale nie dotykal koncowki ), przylutowalem koncowke i dziala , wszystko jest ok.
|
|