Zobacz temat - [ R 216] programowanie pilota 3TXB

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [ R 216] programowanie pilota 3TXB

Gość - Czw Wrz 25, 2008 07:00
Temat postu: [ R 216] programowanie pilota 3TXB
Witam,
Właśnie kompletuje drugi zestaw kluczyk + pilot ( kluczyk kupiłem w tomateam, a pilot używany mam zamiar kupić z komisu tomateam ) i w związku z tym mam pytanko do kolegów,gdzie w okolicach Warszawy, Puław lub Lublina można zaprogramować pilot ? Doczytałem sie na forum że w ECC Babice, ale tam podobno chcą jakieś duże pieniądze za taka usługę.

Pozdrawiam.

giewu - Czw Wrz 25, 2008 07:21

najlepiej skontaktuj się z klubowiczem mariusz418 ;)
MSaigon - Czw Wrz 25, 2008 07:40

Hej, też mam zamiar zaprogramować pilota, jest w lublinie taka możliwość:

http://www.chrust.pl/stoiska.php

Tylko, że jak podjechałem pod hale Makro, to mi krzyknęli 150 zł !! :shock: i zrezygnowałem.
Potem wybrałem się do Leclerca i tam gościu powiedział, że może zrobić za 50 zł (to już rozumiem), ale nie miałem akurat pilota. Jak wybrałem się kolejny raz do Leclerca to inny gościu powiedział, że tutaj nie mają sprzętu i mogą to zrobić przy Makro - a tam jak już pisałem wcześniej krzyknęli 150.... Więc nie chcę jechać drugi raz, może warto wcześniej przedzwonić i dogadać się do ceny - tak zrobił inny forumowicz, bo na miejscu też powiedzieli mu dużo więcej. Zdzierają i tyle, więc trzeba uważać.

Daj znać, gdzie i za ile zaprogramowałeś pilota.

Gość - Czw Wrz 25, 2008 07:53

Na razie spróbuje pójść za radą gniewu ( fajnie brzmi ) i skontaktuje sie z klubowiczem mariusz418. i jak nic nie wskóram to będę dzwonił do babic i "chrusta".
Oczywiście jak tomi sprzeda mi 3TXB :lol:

Brt - Czw Wrz 25, 2008 08:06

RODZOSM napisał/a:
gniewu ( fajnie brzmi )
giewu a nie gNiewu :P ;)
Gość - Czw Wrz 25, 2008 08:11

Kurde , faktycznie :oops:
Chyba przyszedł czas żeby się cofnąć do podstawówki na naukę czytania :wink:
Ale mimo wszystko, pójść za radą gniewu fajnie brzmi :grin:

Brt - Czw Wrz 25, 2008 08:35

RODZOSM, 3/4 forum czytało giewu jako gniewu :P :lol: ale zostaliśmy naprostowani na właściwą drogę :lol:
Gość - Czw Wrz 25, 2008 08:38

Dzięki za naprostowanie i mnie :grin: To chyba taki pierwszy krok stronę dołączenia do klubu :rotfl:
giewu - Czw Wrz 25, 2008 08:40

Brt napisał/a:
RODZOSM, 3/4 forum czytało giewu jako gniewu :P :lol: ale zostaliśmy naprostowani na właściwą drogę :lol:

ja bym, napisał, że raczej 7/8 :mrgreen:

Gość - Pią Wrz 26, 2008 06:22

http://search.ebay.pl/3tx...sopZ3QQsbrsrtZl

Co myślicie o tych pilotach ? Można je kupić na eBay w GB, cena moim zdaniem jest atrakcyjna, pozostaje pytanie czy będą działać po zaprogramowaniu ?

giewu - Pią Wrz 26, 2008 12:25

a po co szukasz tak daleko ? :cool: ... KLIK
Gość - Pią Wrz 26, 2008 12:34

giewu napisał/a:
a po co szukasz tak daleko ? :cool: ... KLIK

Widziałem tą aukcje, niezbyt zachęcająco wyglądają te piloty, po za tym używane, ktoś je tam naprawiał, nie wiadomo jak mu wyszło. Mogą podziałać miesiąc i sie rozsypać
Te z eBay-u są nowe, a przynajmniej na takie wyglądają. Koszt porównywalny, ok 80 zł z przesyłką.

giewu - Pią Wrz 26, 2008 13:33

Cytat:
Koszt porównywalny, ok 80 zł z przesyłką.

plus około 100-150zł. za zaprogramowanie pilotów :cool:

Gość - Pią Wrz 26, 2008 13:42

giewu napisał/a:
Cytat:
Koszt porównywalny, ok 80 zł z przesyłką.

plus około 100-150zł. za zaprogramowanie pilotów :cool:

Dokładnie, ale programować trzeba zarówno nowego jak i używanego, a jest szansa że nowy dłużej podziała.

A 80 zł to i tak trochę mniej niż za pilota na tomateam.

piter34 - Pią Wrz 26, 2008 14:03

RODZOSM napisał/a:
Te z eBay-u są nowe, a przynajmniej na takie wyglądają.

Pilot będzie wyglądał jak nowy, jeśli zaaplikujesz mu zestaw naprawczy pilotów ;)

PTE - Pią Wrz 26, 2008 14:11

RODZOSM napisał/a:
Te z eBay-u są nowe, a przynajmniej na takie wyglądają. Koszt porównywalny, ok 80 zł z przesyłką.

To też używki, tyle że w nowej obudowie.

Tested and in working order. Comprising of:
USED Lucas 3TXB Circuit Board **
NEW Casing & Button Pad (Genuine Land Rover Parts 3TXB)
NEW Maxell CR2032 Battery Fitted