|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R400]sprzęt grający
arczi83 - Pią Wrz 26, 2008 17:46 Temat postu: [R400]sprzęt grający Witam
Posiadam w Roverku z przodu zamontowane głośniki Lanzar'a model VX6C(120W/240W). Do tego wzmacniacz Magnat traxx 600 i skrzynię z głośnikiem MAGNAT XPRESS 10. Radio Pioneer 4700MP.
Głośniki są podłączone na 1i2 kanale a subwoofer w mostku na 3i4. I nie gra to jakoś rewelacyjnie.
Stąd też moje pytanie:
1. Jak to ustawić by zagrało to w miarę dobrze(wzmacniacz, zwrotnice(o co chodzi z tymi +/- 12dB - jak będzie najlepiej))
2. Czy do tego głośnika magnata lepsza będzie skrzynka zamknięta(mam z bass reflexem - jak podłączyłem inny subwoofer w zamkniętej obudowie to przy podobnych parametrach grało o wiele lepiej)
3. Jaki polecacie wzmacniacz do tak mocnych głośników przednich, bo wg. mnie to na tym magnacie to one dobrze nie zagrają.
Jeśli możecie coś doradzić to bardzo proszę o pomoc.
pozdrawiam
lodowa - Czw Paź 02, 2008 15:43 Temat postu: Re: [R400]sprzęt grający
arczi83 napisał/a: | Witam
- jak podłączyłem inny subwoofer w zamkniętej obudowie to przy podobnych parametrach grało o wiele lepiej)
pozdrawiam |
Co do subwoofera to niestety jest porazka jest bardzo kiepski.
arczi83 - Czw Paź 02, 2008 19:15
lodowa napisał/a: | Co do subwoofera to niestety jest porazka jest bardzo kiepski |
taki kiepski to on nie jest bo słyszałem jak gra gdy go kupowałem, tylko że nie pamiętam pod jaki wzmacniacz go wtedy podłączyli. Nie jest może to JBL ale grać zagra, poza tym nie chodzi mi o to jaki polecacie głośnik tylko jak ustawic parametry wzmacniacza i jaką dobrać do niego obudowę by to grało.
michone - Czw Paź 02, 2008 22:24
tan glosnik w 35 litrow closed i porządny wzmak i gra calkiem przyjemnie...
arczi83 - Pią Paź 03, 2008 08:52
michone, a do tych lanzarów jaki wzmak bys polecił, albo w jaki sposób chociaż można wysterować tego magnata by to jakoś w miarę dobrze narazie grało. I jak ustawić te zwrotnice bo nie wiem o co chodzi z tymi +/-12dB
michone - Pią Paź 03, 2008 14:54
wyslij mi fotke z ustawieniami jakie masz
|
|