|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Koła huczą i stukają
mazda11 - Sro Paź 01, 2008 18:50 Temat postu: [R620] Koła huczą i stukają Witam od jakiegoś czasu w moim roverku w przednich kołach dochodzi dzwięk tak jakby huczało i stukało. Przy skręcaniu nic nie stuka czyli to nie brzegub. W tamtym roku wymieniałem tarcze, łożyska oraz klocki. Co to może być???
Fargo80 - Sro Paź 01, 2008 19:11
witam mazda11, sprawdz koncowki drazkow kierowniczych, ja to drazki to jakies 150 nie twoje, miejmy nadzieje ze nie wachacz bo to troszke wiecej
mazda11 - Czw Paź 02, 2008 08:26
A jak sprawdzić te dršżki????, koła tak dyrgoczš jak jade powoli tak do 80km/h przy 140km/h tylko huczš???
kostas - Czw Paź 02, 2008 09:03
Polecam sprawdziź także zbieżność. Nie wykluczone też, że opony mają "zęby" i dlatego mogą huczeć i wydawać dziwne dzwięki.
giewu - Czw Paź 02, 2008 09:06
mazda11 napisał/a: | od jakiegoś czasu w moim roverku w przednich kołach dochodzi dzwięk tak jakby huczało i stukało. Przy skręcaniu nic nie stuka czyli to nie brzegub |
mazda11 napisał/a: | koła tak dyrgoczš jak jade powoli tak do 80km/h przy 140km/h tylko huczš??? |
tak to napisałeś, że ja osobiście prawie w ogóle nie zrozumiałem Twojego problemu ...
napisz bardziej szczegółowo jakie są objawy, w jakich momentach, przy jakiej prędkości, czy podczas ruszania, hamowania itd.
mazda11 - Czw Paź 02, 2008 18:20
giewu, podczas normalnej jazdy dzwięk nie jest aż tak słyszalny żeby ludzie się za mnš oglšdali:-) to występuje i jest najbardziej wyczuwalne przy 60-80km/h, tak jakby koła dostawały bicia, opony mam założone letnie o tym samym bieżniku. Kiedy miałem w astrze problem z przegubem, że mi trzeszczał przy skręcaniu i to było wyranie słychać a to co mam to bardziej sie czuje. Na poczštku te drgania dochodziły tylko z prawego kola teraz i z lewego to czuć. Roverek nie stracił na przyczepnoci, dynamice dlatego zastanawiam się co to może być.
giewu - Czw Paź 02, 2008 18:58
mazda11 napisał/a: | ... to występuje i jest najbardziej wyczuwalne przy 60-80km/h, tak jakby koła dostawały bicia |
ta wypowiedź mi sugeruje opony (ich stan itd.) bądź wyważenie kół ... zacząłbym od tego właśnie ...
phoenix123 - Czw Paź 02, 2008 20:25
Zgadzam sie z przedmówcą, to mogą być nie wyważone koła.... ( czujesz bicie w kierownicy? bo zazwyczaj temu też to toważyszy)
|
|