|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 itd 98] Swiatla stopu i bezpiecznik
p.kapelanczyk - Sob Paź 04, 2008 20:04 Temat postu: [R200 itd 98] Swiatla stopu i bezpiecznik Witam od jakiegos czasu nie mialem zadnych problemow z autem az tu nagle cofam i patrze w odbiciu ze nie mam wstecznego i swiatla stopu tez nie dzialaja. Wzmienilem bezpiecznik wrzucam wsteczny swiatlo jest ciesze sie jak dziekcko i tu przychodyi do hamowania i swiatla gasna - bezpiecnik spalony i tak 3 razy.
Co lepsze od jakiegos czasu jak uzbrajam alarm wlacza mi sie na chwile swiatlo stopu a potem 3 razy migacze. Na poczatku wlaczaly sie wszystkie 3 swiatla stopu a teraz jak wzwala mi bezpiecznik dodatkowa belka juz sie nie zalacza tylko dwa dolne swiatla stopu.
Kto wie co to moze byc bo tak sie sklada ze jestem w niemczech i za dwa tygodnie mam leciec do francji a po autostradzie bez stopu to strach
NEOSSS - Sob Paź 04, 2008 20:27
p.kapelanczyk, sprawdz czy w lampach nie masz zwarcia lub zarowki nie sa przypadkiem 24v albo jedno wloknowe lub dwu w nieodpowiednich miejscach...
Gorzus - Nie Paź 05, 2008 10:23
Sprawdz jeszcze wiązkę kabli która idzie z auta do klapy bagażnika!Najczęściej przecierają sie kable które są umieszczone po prawej stronie w gumowej osłonie!!!
giewu - Nie Paź 05, 2008 10:28
p.kapelanczyk napisał/a: | Kto wie co to moze byc |
na 99% wiązka tylnej klapy ... co i jak dalej to już chyba wiesz
|
|