Zobacz temat - [R400] Nie działa pilot!

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Nie działa pilot!

michal__b1 - Nie Paź 05, 2008 23:45
Temat postu: [R400] Nie działa pilot!
WITAM
Z MINUTY NA MINUTĘ BEZ INGERENCJI CZYNNIKA ZEWNĘTRZENEGO PRZESTAŁ MI DZIAŁAĆ PILOT. BATERIA NOWA WYMIENIONA MIESIĄC TEMU, NIGDZIE NIE UDERZYŁ, NIE SPADŁ. OT TAK PO PROSTU. MIAŁEM DRUGI, PRZEŁOŻYŁEM BATERIĘ I DZIAŁA, ALE UWAŻAM, ŻE ZAPASOWY PILOT JEST NIEZBĘDNY TYM BARDZIEJ, ŻE ODBLOKOWUJE IMMOBILISER W ROVERKU. POJECHAŁEM DO MECHANIORA OD ALARMÓW ITP. W MIEŚCIE, ZAWIOZŁEM MU RAVE'A NO I ON NIE POTRAFI TEGO NAPRAWIĆ. TWIERDZI, ŻE PILOT Z JAKIEGOŚ POWODU "ZGUBIŁ" KOD I TRZEBA GO PONOWNIE ZAPROGRAMOWAĆ, ALE ON NIE WIE JAK. PROSZĘ O PORADĘ. CZY KTOŚ MIAŁ PODOBNY PROBLEM???????????
MICHAŁ

sTERYD - Nie Paź 05, 2008 23:51

nie krzycz, z łaski... o pierwszej w nocy zmęczony jestem i mi to przeszkadza :/
oczywiście pilot mógl się zepsuć ot tak, jak każde urządzenie elektroniczne, skoro "zgubił kod" to może spróbuj go zsynchronizować zgodnie z instrukcją. To się czasem zdarza jak są problemy z masą (połączeniem ujemnego bieguna akumulatora z karoserią)... :cool:

michal__b1 - Nie Paź 05, 2008 23:56

KOLEGO!!!Z ŁASKI NIE KRZYCZĘ, A JAK JESTEŚ ZMĘCZONY TO IDŻ SPAĆ I ODPISZ JUTRO. PONADTO JAKBYM MIAŁ INSTRUKCJĘ TO NA PEWNO NIE NAPISAŁ BYM POSTA. KOLOROWYCH SNÓW
sTERYD - Pon Paź 06, 2008 00:06

michal__b1 napisał/a:
KOLEGO!!!Z ŁASKI NIE KRZYCZĘ,

tu bym się nie zgodził...
a jak nie masz instrukcji to też nie tragedia wystarczy poszukać:
http://www.roverki.pl/article.php?sid=307
na prawdę nie ma powodu, żeby KRZYCZEĆ :cool:

michal__b1 - Pon Paź 06, 2008 00:15

NO KOLEGO ZOBACZYMY MAM NADZIEJĘ, ŻE DOBRZE RADZISZ... NADAL UWAŻAM, ŻE NIE KRZYCZĘ. PROBLEM JEST DOŚĆ BŁACHY I NIE MAM POWODU. POZDR...
kasjopea - Pon Paź 06, 2008 07:29

michal__b1, pisanie wielkimi literami to krzyk, tylko kolega sTERYD, nie chciał przez delikatność tak wprost wytykać Ci niewiedzy na ten temat :roll: :wink:
michal__b1 - Pon Paź 06, 2008 07:40

kasjopea napisał/a:
michal__b1, pisanie wielkimi literami to krzyk, tylko kolega sTERYD, nie chciał przez delikatność tak wprost wytykać Ci niewiedzy na ten temat :roll: :wink:

ok zrozumiałem, aczkolwiek uważam, że mając 19 postów mam prawo jeszcze o czymś nie wiedzieć lub zapomnieć prawda???? :???: i wręcz wskazane było przez kolegę sTERYDA aby zwrócił mi na to uwagę i nie musiał wcale posługiwać się tutaj delikatnością, bo jak widać nie zajarzyłem... :lol: wracając do tematu to pilot nadal nie działa :cry: co może być powodem??? zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją, bateria wymieniona

Brt - Pon Paź 06, 2008 08:10

a może spróbuj poprawić luty w pilocie ?? U mnie mocowanie baterii się nie trzymało w jednym z pilotów i przez to działał jak chciał :roll:
michal__b1 - Pon Paź 06, 2008 18:25

cytat z instrukcji : Dla formalności - symbol pilota, którego na pewno to dotyczy: LUCAS 3TXA.

no właśnie :???: ja mam dwa piloty o symbolu LUCAS 3TXB. może tu tkwi problem z synchronizacją?? w żaden sposób powyższa instrukcja nie zadziałała u mnie :/ a innej do pilota o tym symbolu nie mogę znależć. proszę o poradę

Paul - Pon Paź 06, 2008 18:30

Do 3TXB też się to tyczy :D Innej instrukcji nie ma ;p
Jeżeli synchronizacja nie wychodzi, to sprawdź wszystkie styki, lutowania itp. i próbuj dalej synchronizować :D

michal__b1 - Nie Paź 12, 2008 20:22

witam
koledzy, tak na marginesie zapytam: gdzie w modelu 420 sdi znajduje się filtr przeciwpyłkowy czy też kabinowy bo to chyba to samo??? a może nie??? :bezradny: mam wersję z klimą jeżeli jest to istotna informacja. acha jeszcze jedno czy jest jakaś instrukcja wymiany tego filtra??? szukałem na Techniczny FAQ i w Porady nt. eksploatacji no i nic nie znalazłem.

z góry dzięki :grin:

Paul - Nie Paź 12, 2008 20:29

michal__b1 napisał/a:
gdzie w modelu 420 sdi znajduje się filtr przeciwpyłkowy czy też kabinowy

Według mojej wiedzy, powinien być za schowkiem pasażera.
michal__b1 napisał/a:
to chyba to samo??? a może nie???
To jest to samo :D
michal__b1 napisał/a:
mam wersję z klimą jeżeli jest to istotna informacja.
Przy 2xx jest istotna, więc przy 4xx pewnie też ;p
michal__b1 napisał/a:
acha jeszcze jedno czy jest jakaś instrukcja wymiany tego filtra???
Na ulotce filtra jest skrócona instrukcja ;p
michal__b1 napisał/a:
szukałem na Techniczny FAQ i w Porady nt. eksploatacji no i nic nie znalazłem.
To słabo szukałeś - na forum na pewno był taki temat :D
kasjopea - Nie Paź 12, 2008 20:56

michal__b1, było o tym milion razy :roll:
Jest za schowkiem. Odkręcasz schowek (2 śruby), później metalową blokadę (cza jak to tam się nazywa :razz: - 4 śruby), w czarnej obudowie jest filtr - musisz zdjąć klapkę. Już nie pamiętam dokładnie, ale trzeba coś tam wcisnąć - pomacasz to będziesz wiedział. No i wyjmujesz filtr. A później wszystkie czynności w odwrotnej kolejności.
Jak będziesz kupował filtr to bierz do modelu z fabryczną klimą (jeśli masz fabryczną oczywiście).
Powodzenia

michal__b1 - Nie Paź 12, 2008 21:13

Przy 2xx jest istotna, więc przy 4xx pewnie też ;p

2xx a 4xx to prawie to samo, a jak wiadomo prawie robi dużą różnicę więc nie dziw się kolego, że pytam :terefere2:

michal__b1 napisał/a:
acha jeszcze jedno czy jest jakaś instrukcja wymiany tego filtra???
Na ulotce filtra jest skrócona instrukcja ;p

w woli ścisłości to może nie sprecyzowałem. chodziło mi o to co kolega kasjopea mi tak pięknie odpisał (szacunek). nie chodziło mi o instrukcję obsługi otwieracza do butelek :grin:

michal__b1 napisał/a:
szukałem na Techniczny FAQ i w Porady nt. eksploatacji no i nic nie
znalazłem.
To słabo szukałeś - na forum na pewno był taki temat :D [/quote]

owszem był, ale tak jak wspominałem 2xx a 4xx to prawie to samo, a jak wiadomo prawie robi dużą różnicę, a ta był tylko zaznaczam tylko do 2xx

poza tym gdzieś czytałam albo słyszałem, że filtr znajduje się od strony pasażera na podszybiu z dostępem od strony maski. była to nie potwierdzona informacja stąd moje "dziwne" pytania

[ Dodano: Nie Paź 12, 2008 22:16 ]
[quote="kasjopea"]michal__b1, było o tym milion razy
było, ale do 2xx. z artykułu nie wynika, że dotyczy równiez 4xx

Jak będziesz kupował filtr to bierz do modelu z fabryczną klimą (jeśli masz fabryczną oczywiście).

klima jest na 100 fabryczna

Brt - Nie Paź 12, 2008 21:17

michal__b1 napisał/a:
kolega kasjopea
a tu się zdziwisz bo to kolezanka :mrg: szoruj po kwiatka :P ;)
Filtr w podszybiu jest w R75. W pozostałych jest za schowkiem pasazera.

michal__b1 - Nie Paź 12, 2008 21:19

wielkie dzięki panowie. szczególnie dla kasjopea- o taką odp. mi chodziło. pytałem, bo zaczyna wonieć mi w kabinie, a słyszałem, że ten filterek mieści sie na podszybiu z dostępem od maski. treba demontować wycieraczki itd... no chyba, że jest tam jeszcze jakiś filtr :shock: ale nie sądzę po waszych wypowiedziach. jeszcze raz dziękuffffa

[ Dodano: Nie Paź 12, 2008 22:24 ]
[[/quote]a tu się zdziwisz bo to kolezanka :mrg: szoruj po kwiatka :P ;)
Filtr w podszybiu jest w R75. W pozostałych jest za schowkiem pasazera.[/quote]

no jeżeli tak to :kwiatek:
sorki :rotfl:

Lechos - Nie Paź 12, 2008 21:27

TU masz wyczerpujaco napisane i zobrazowane
michal__b1 - Nie Paź 12, 2008 21:40

Lechos napisał/a:
TU masz wyczerpujaco napisane i zobrazowane

jest wszystko faktycznie, ale widzisz pojawił się wątek o filtrze od strony podszybia czyli to o czym słyszałem. z tym, że ja nie mam klimy dokładanej i dlatego pojawiły się moje wątplkiwości

kasjopea - Nie Paź 12, 2008 21:41

michal__b1, kolega czy koleżanka robi wieeeelką różnicę ;p :wink:
michal__b1 - Nie Paź 12, 2008 21:44

kasjopea napisał/a:
michal__b1, kolega czy koleżanka robi wieeeelką różnicę

owszem, dlatego był kwiatek, a teraz przeprosiny :tort:

kasjopea - Nie Paź 12, 2008 21:44

Przy okazji na fotce instrukcji wstawionej przez wolarza ( :serducha: ) masz podany symbol filtra
michal__b1 - Nie Lis 02, 2008 22:48

cześć
dzięki wszystkim za dobre rady. wczoraj wkońcu udało się naprawić pilota. kolega Brt radził bardzo dobrze. zaniosłem pilot do gościa co klucze dorabia do samochodów itp... facet jak on to powiedział przeinstalował płytkę no i pilot działa. a już myślałem, że po pilocie. jeszcze raz dzięki pozdrawiam

Brt - Nie Lis 02, 2008 22:53

:ok: :brawa: