|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Czy popielniczka jest podświetlana?
phuss - Sro Paź 15, 2008 13:07 Temat postu: [R75] Czy popielniczka jest podświetlana? Witam
Mam pytanie, czy macie w swoich R75 podświetlaną popielniczkę?
Tylko nie prawcie morałów o szkodliwości palenia bo palę i już
se7en86 - Sro Paź 15, 2008 15:57
z tego co pamiętam to nie podświetla mi się Zaglądałem tam raz jakiś czas temu
Siwus181 - Sro Paź 15, 2008 16:25
Mi również nie(chyba), chociaż popielniczka była raz otwierana W samochodzie sie nie pali - to niebezpieczne i na dodatek śmierdzi
se7en86 - Sro Paź 15, 2008 17:42
Siwus181 napisał/a: | Mi również nie(chyba), chociaż popielniczka była raz otwierana W samochodzie sie nie pali - to niebezpieczne i na dodatek śmierdzi |
I jest nie zdrowe Po za tym mój poprzedni właściciel palił I jeszcze czasami czuję, pomimo, że cały samochód w środku był rozkręcany i prany od podstaw.
Dam-Kam - Sro Paź 15, 2008 19:20
a co Wy koledzy ściemniacie mi się podświetla "ring" wokół zapalniczki No ale oczywiście jeśli ma sie włączone światła
phuss - Czw Paź 16, 2008 08:01
Dam-Kam
Mam prośbę, otwórz popielniczkę i wyciągnij ją z kieszeni.
Tam będzie widoczny taki mały okrągły trybik a obok niego wystaje jakby dioda, włącz światła i zobacz czy to to świeci.
Pozdrawiam
Dam-Kam - Czw Paź 16, 2008 08:21
ożesz sorki koledzy... cos wczoraj byłem nie tego bo byłem pewien że mówicie o zapalniczce No popielniczka raczej nie jest podświetlana ale jeszcze sprawdze
przepraszam...
MaReK - Czw Paź 16, 2008 08:38
Ja sprawdzilem. Obok trybiku odpowiedzialenego za wysuwanie wkladu zapalniczki zaiste jest jakis przezroczysty element przypominajacy diode LED. Niestety przy probie wlaczenia wszystkich mozliwych swiatel, nie zaswiecila sie Moze to czujnik sprawdzajacy stan pojemnosci popielniczki. Przepelnienie sugeruje na desce rozdzielczej posprzatac
Pozdrawiam,
argail - Czw Paź 16, 2008 09:12
MaReK napisał/a: | Przepelnienie sugeruje na desce rozdzielczej posprzatac |
Lub też tak patent jak z telewizorem w R75 - w trakcie jazdy nie da się otworzyć popielniczki przez wzgląd na bezpieczeństwo jazdy
MaReK - Czw Paź 16, 2008 09:25
Otworzyc sie da, bo owy czujnik jest za wkladem, a nie za drzwiczkami od popielniczki
phuss - Czw Paź 16, 2008 09:33
Auto tak nafaszerowane elektroniką , a popielniczki nie podświetlili.
Dziękuję kolegom za odpowiedzi
Dziadek - Czw Paź 16, 2008 18:18
A u mnie nie świeci się zapalniczka.W 407-ce namęczyłem się żeby wymienić w ringu żaróweczkę.A jak jest tutaj,może ktoś to przerabiał?Co prawda nie używam jej,ale lubię mieć wszystko OK.
|
|