Zobacz temat - [R416] Brak paliwa ???, czy jednak coś innego ???

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Brak paliwa ???, czy jednak coś innego ???

Janus - Pią Paź 17, 2008 09:14
Temat postu: [R416] Brak paliwa ???, czy jednak coś innego ???
Witam,

Proszę o pomoc, bo nie mam pomysłu co może być przyczyną, ale do rzeczy:

Czasami zdarzają się takie objawy: odpalam chodzi silnik normalnie, za chwilę zapala się kontrolka rezerwy, obroty zaczynają falować i po chwili silnik gaśnie (w tym momencie normalne objawy braku paliwa) i już samochodu nie mogę odpalić, ale według wskaźnika jest 1/4 baku z paliwem. A najdziwniejsze jest to, że przychodząc na drugi dzień odpalam silnik normalnie i jadę - kontrolka rezerwy się nie zapala, auto funkcjonuje normalnie. Nie są to objawy częste, ale trochę irytujące, prosiłbym o radę, co może być przyczyną takiego zachowania ?? ?

p.s. czy ktoś może się orientuje jaki jest numer katalogowy szczotek do rozrusznika, symbol to co odczytałem z rozrusznika to E80E(0.9)

Jary - Pią Paź 17, 2008 10:33

Wypada posprawdzać połączenia elektryczne w tym obrębie (pompa paliwa) :idea:
vanderwacho - Sob Paź 18, 2008 01:17

Dokładnie może coś z elektryką, z kabelkami jak coś daj znac bo co nie co powinienem miec
Janus - Sob Paź 18, 2008 18:37

Jednak powodem banał - brak paliwa !! !, wlałem piątkę, kilka razy zakasłał i odpalił :rotfl:

Jednak wskaźnik paliwa mnie rozwala, pokazuje 1/4 baku pełnego - jak to doprowadzić do porządku (przynajmniej do bardziej realistycznych wskazań) - słucham porad i sugestii.
Rozumiem irracjonalne wskazania poziomu paliwa, ale to już jest przesada :bezradny:

etimark - Sob Paź 18, 2008 18:49

Może to być problem z połączeniami w obwodzie wskaźnika poziomu paliwa lub sam potencjometr który jest razem z pompą w zbiorniku lub wskaźnik na konsoli przy tgz. zegarach.
Jary - Sob Paź 18, 2008 19:11

Janus napisał/a:
Jednak powodem banał - brak paliwa

Ale dałeś ciala :razz:
Wyciągnij ustrojstwo ze zbiornika wyczyść (albo wymień) i będzie OKI :wink: