|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R-coupe 97r 1.6 16v k-serie] pasek wieloklinowy.
kerys - Sob Paź 18, 2008 20:40 Temat postu: [R-coupe 97r 1.6 16v k-serie] pasek wieloklinowy. Mam pytanko czy można w bardzo prosty sposób poluzować ten pasek.
Bo u mnie mechanik po zrobieniu HGF 5 miesięcy temu to za mocno go chyba naciągną bo teraz jak jadę to z pod maski wydobywa się cały czas świst. Nie wiem czy na pewno to od tego paska ale tak myślę. po podniesieniu maski to od strony paska słychać ten świst "jak by turbina pracowała."
arczi83 - Nie Paź 19, 2008 09:20
kerys napisał/a: | Mam pytanko czy można w bardzo prosty sposób poluzować ten pasek. |
Jeśli mowa o pasku napędu alternatora to musisz poluzować śrubę która trzyma alternator i później wystarczy już wyregulować naciąg paska, ugięcie paska ma mieć coś ok 0,5cm do max 1cm. Dokładnie już nie pamiętam, ale nie może być bardzo naprężony bo pójdą ci łożyska w alternatorze i pasek może pęknąć, ani za słabo bo nie będziesz miał ładowania i może pasek spaść
kerys - Sro Cze 24, 2009 18:24
i już po kłopocie dziękuje arczi83
|
|