|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [R400] aluminiowe fele pytanko :)
AkUu - Czw Paź 23, 2008 15:42 Temat postu: [R400] aluminiowe fele pytanko :) Witam
tak sobie dzisiaj ebaya przegladalem i poniewaz jestem szczesliwym posiadaczem plastikowych kapsli roverkowych zajrzalem do dzialu felg alu
i generalnie nie trafilem na fele do R400 wpadly mi pod rece takie:
MG ZS / ROVER 45 SET OF ALLOY WHEELS 16"
(pisalem juz do kolesia zeby podal rozmiar opon)
oraz cos takiego:
MG ZR / ROVER 25 ALLOY WHEEL 16" HAIRPIN
osobiscie podobaja mi sie bardziej te drugie tylko sa bez opon wiec dochodzi dodatkowy koszt, i nie wiem jak na 400 beda wygladac takie od mg hmm przypasowal ktos takie do 400??
i podstawowe pytanie czy 16stki wogole wejda do mojej poczciwej 400??nie bedzie ocierac??rozstaw srub jest ten sam??
bo jesli sie zdecyduje to kupie "w ciemno" wiec nie bede mial jak przypasowac a nie mam tez nikogo z podobnymi co by sprawdzic
wedlug "przyklejonego" chyba wejdzie
Kod: | Rover 200 / 400, rok 90 > 99 :: 4x100, o56.1, ET 38
Rover 25 / 45, rok 99 > :: 4x100, o56.1, ET 38 |
na tym to sie wogole nie znam wiec pytam sie dla pewnosci tym bardziej ze mowie jak sie zdecyduje to w ciemno przyjada i sie okaze
Pozdrawiam
michone - Czw Paź 23, 2008 15:47
17 wchodzą do r200 to i tamte Ci wejda Ogolnie to jestem za tymi drugimi Jak bez opon to bedziesz mógł sobie dobrać odpowiednie pod twoj styl jazdy
AkUu - Czw Paź 23, 2008 15:57
michone napisał/a: | Ogolnie to jestem za tymi drugimi Jak bez opon to bedziesz mógł sobie dobrać odpowiednie pod twoj styl jazdy |
no tak... tu gdzie jestem to musza byc papcie dobre na duze ilosci deszczu
pozatym tak z ciekawosci zajrzalem i teraz mnie pokusilo co bym za chwile za duzo nie wydal... ale przekonuje sie coraz coraz bardziej (na te drugie:D) osobne 4 aukcje koles wystawil po 45e wyjdzie okolo za sztuke czyli liczmy komplet samych alu bedzie jakies 200e przesylka z uk->irl pewnie ze 30-40e i opony kolo 300e (liczac 60-70e za sztuke) musial bym popytac po ile lataja wogole... cos czuje ze koszta nie beda warte zachodu
[ Dodano: Czw Paź 23, 2008 18:42 ]
hmm tak przegladalem jeszcze raz to ogloszenie... co oznacza to "hairpin"?? ze alut nie jest przykrecany na normalne sruby?!czy cos?
marcinmarcin - Czw Paź 23, 2008 20:12
Tak przy okazji, te drugie felgi są robione przez Borbet. Marka dobra, ale oglądałem raz komplet i były krzywe - więc nienajlepiej to niestety świadczy o ich wytrzymałości (właściciel zarzekał się że spokojnie jeździł po dziurach, a jak je sprowadził były proste - opinia wulkanizacji) Może więc lepiej 17 od MG ZRa - ogólnie uchodzą za dużo wytrzymalsze (są też b. lekkie)
rodi_ - Pią Paź 24, 2008 09:49
Wsumie to nie wiem czy to sie oplaca, za te bedziesz musial zaplacic jakies 550E wiec to nie malo.
Ostatnio bylem w Halfordsie i za 650E mozesz miec nowki 17" Team Dynamics, albo BK Racing 17" z oponkami Yokohama Parada(sam juz sie zastanawialem).
Jesli roznica bylaby tylko jakies 150E to ja zdecydowalbym sie na nowki, gwarancja i mozesz se przymierzyc czy Ci pasuja.
Kupowanie uzywek i do tego przez internet to jak Lotto, albo sie uda albo nie
Mix - Pią Paź 24, 2008 10:22
AkUu napisał/a: | hmm tak przegladalem jeszcze raz to ogloszenie... co oznacza to "hairpin"?? ze alut nie jest przykrecany na normalne sruby?!czy cos? |
Hairpin oznacza "spinkę do włosów". Spójrz raz jeszcze uważnie na wzór felgi z linka nr 2 i bedziesz wiedział skąd ta nazwa....
BTW u siebie mam właśnie takie felgi
AkUu - Pią Paź 24, 2008 21:05
rodi* napisał/a: | Wsumie to nie wiem czy to sie oplaca, za te bedziesz musial zaplacic jakies 550E wiec to nie malo.
Ostatnio bylem w Halfordsie i za 650E mozesz miec nowki 17" Team Dynamics, albo BK Racing 17" z oponkami Yokohama Parada(sam juz sie zastanawialem).
Jesli roznica bylaby tylko jakies 150E to ja zdecydowalbym sie na nowki, gwarancja i mozesz se przymierzyc czy Ci pasuja.
Kupowanie uzywek i do tego przez internet to jak Lotto, albo sie uda albo nie |
nie oplaca sie... przesylka jakies 100funciakow wiec za to faktycznie nowki mozna miec...
pozatym chyba nie warto inwestowac takiego siana do tego auta, kola beda polowa wartosci auta
rodi_ - Pią Paź 24, 2008 22:11
Ja tam w swego mam zamiar troche wlozyc, zaplacilem 1200e a sama zawiecha plus wydech to juz przekroczy chyba ta kwote.
Do tego kolka fajne, a pozniej byc moze sportowe walki dojda i moze cos jeszcze
Ja nie uwazam ze nie warto inwestowac, poprostu samochod ma mi sie podobac. Koszty sa, ale wsumie to tylko pieniadze
tommyyogi - Sro Paź 29, 2008 17:17
Cytat: | a pozniej byc moze sportowe walki dojda i moze cos jeszcze |
Kolego a skąd Ty sportowe wałki wytrzaśniesz do Rovera???? nio chyba ze na zamówienie chcesz robić .
Pozdrawiam
michone - Sro Paź 29, 2008 19:10
tommyyogi napisał/a: | :wink: Cytat: | a pozniej byc moze sportowe walki dojda i moze cos jeszcze |
Kolego a z kąd Ty sportowe wałki wytrzaśniesz do Rovera???? nio chyba ze na zamówienie chcesz robić .
Pozdrawiam |
Kolega mieszka na wyspach, a tam np pipercams nie ma problemu z zakupem np.http://www.ptp-ltd.co.uk/shop/14/mg_rover/mg_zr__rover_25/index.htm?
rodi_ - Sro Paź 29, 2008 20:33
Dokladnie o tych myslalem, tylko czy nie bedzie za duzo do wymiany oprocz walkow
keczu - Czw Paź 30, 2008 00:08
AkUu,
http://www.carsireland.ie...6%26amp%3Bg%3D0
to cos dla Ciebie,przezuc kolka i jak chcesz to cos jeszcze a reszte z klifu zepchnij
lisekR416 - Sob Sty 03, 2009 09:54
tommyyogi, fajne fele jakie i skad?
|
|