|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
![](images/print.gif) |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] - Zwarcie w zegarach - nie ma podświetlenia
escatox - Nie Lis 02, 2008 13:30 Temat postu: [R200] - Zwarcie w zegarach - nie ma podświetlenia Witam....
Na wstępie - mea culpa..
Chciałem zmienić podświetlenie zegarów w moim roverku bo spaliła się środkowa żarówka...
zamontowałem 2 te W5W po bokach, przy wkładaniu środkowej zrobiłem zwarcie z tą blaszka która jest pod tą oprawką ( na ścieżce poniżej jest wlutowana 4 - 5 mm długości [zworka] blaszka)
Wziąłem sobie z firmy power led czerwone i przy wkładaniu zrobiłem zwarcie między tą blaszką a jedną ze ścieżek od oprawki podświetlenia prze aluminiową obudowę żaróweczki...
Oby był to bezpiecznik (który ) czy nie obejdzie się bez wizyty u elektryka...
dodam że przez lenistwo nie chciało mi się odpiąć kostek od licznika
faecd - Nie Lis 02, 2008 19:16
1. kup sobie probnik
2. do skrzynki i sprawdzaj!!!
3. ja tez grzebalem przy oswietleniu (ale w hondzie) i pare razy spiecie zrobilem ale samochody sa na tyle przemyslane, ze na 90% byl bym pewien ze to bezpiecznik pewnie 10A bo zawzwyczaj takie sa odpoweidzialne za oswietlenie.
bez paniki...albo tez wyciagaj bezpieczniki jeden po drugim i zlokalizuj jakis przepalony;)
Chester - Nie Lis 02, 2008 20:17
na forum byl opis bezpieczników do R2xx
escatox napisał/a: | dodam że przez lenistwo nie chciało mi się odpiąć kostek od licznika | a ja dodam ze lenistwo jest grzechem
escatox - Wto Lis 04, 2008 17:37
Chester napisał/a: | na forum byl opis bezpieczników do R2xx
escatox napisał/a: | dodam że przez lenistwo nie chciało mi się odpiąć kostek od licznika | a ja dodam ze lenistwo jest grzechem |
Masz rację... przy drugim razie już wypiąłem wtyczki. - jak to mówią pierwszy raz najgorszy
Bezpiecznik nr 8 - 10A - tylna lewa pozycja, podświetlenie wnętrza... sytuacja opanowana
|
|