|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Szarpniecie przy odjęciu gazu
Vader - Sro Lis 12, 2008 11:06 Temat postu: [R600] Szarpniecie przy odjęciu gazu Witam ponownie,
Chciałem zapytać o pewien drobny problem (drobny, bo nie przeszkadza mi za mocno). Na niższych biegach, po puszczeniu nogi z gazu można wyczuć lekkie szarpnięcie autem, tak jakby w jednej chwili gwałtownie wzrosły opry toczenia, cięzko to wytłumaczyć. Czasem odbywa się to płynnie, tj przejscie od "gazu" do jazdy "hamowania silnikiem" a czasem z takim lekkim, dosyć miękkim szarpnięciem.
Jakieś pomysły co to może być?
NEOSSS - Sro Lis 12, 2008 11:15
Vader, przeguby sprawdz
Vader - Sro Lis 12, 2008 11:28
Wymieniane na nówki niedawno, jakiś miesiąc temu. Zresztą, na starych, które chrobotały działo się to samo.
Auto, na luzie toczy się niezle, nie można odczuć żadnych oporów. Tylko to dziwne, miękkie szarpnięcie (czasami) przy całkowitym odjęciu gazu :\
Będę robił rozrząd na dniach - poprosze by sprawdzili te przeguby, może masz racje.
NEOSSS - Sro Lis 12, 2008 11:55
Vader klientowi miekko auto szarpal i odczuwal jakby mial mniejsza moc, okazalo sie ze kat byl zapchany olejem z turbiny...
Vader - Sro Lis 12, 2008 12:17
W takiej sytuacji się czyści katalizator czy wymienia?
Ile kosztowałoby czyszczenie a ile wymiana, tak orientacyjnie
llygas - Sro Lis 12, 2008 13:55
Vader napisał/a: | W takiej sytuacji się czyści katalizator czy wymienia?
Ile kosztowałoby czyszczenie a ile wymiana, tak orientacyjnie |
Wycina sie kata, wstawia rure/strumiennice itp.
A kata sie sprzedaje
Vader - Sro Lis 12, 2008 14:00
A gdzie tkwi haczyk? W koszcie strumienicy ?
NEOSSS - Sro Lis 12, 2008 17:11
Vader, mozesz zrobic przelot poprostu czyli walnac rure lub strumienice jak pisze llygas, moze to wplynac tylko na emisje spalin i tyle...
Vader - Czw Lis 20, 2008 11:24
Problem baaardzo się zmniejszył po wymianie rozrządu. Dziwne.
Osamboch - Pon Lis 24, 2008 12:40
Cytat: | Wycina sie kata, wstawia rure/strumiennice itp. |
A kupno nowego (używanego?) nie wchodzi w grę? Czy jest to po prostu tak drogi interes, że nawet o tym nie wspominacie?
Cytat: | A kata sie sprzedaje |
PS. A kto kupi stary katalizator?
NFSU9 - Pon Lis 24, 2008 18:02
Wpisz w google skup katalizatorów to zobaczysz ile ci wyskoczy haseł.
OT mój kolega też skupuje, kiedyś była na tym niezła kasa, dziś już trochę gorzej
|
|