|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Przednie amortyzatory- Jakie ?
seyfer - Pią Lis 14, 2008 12:42 Temat postu: [R620] Przednie amortyzatory- Jakie ? Witam, chciałbym w przyszłym tyg wymienić amortyzatory bo na przeglądzie wyszło ze 1 już jest na wyczerpaniu. W związku z tym pytanie do was odnośnie firm jakie polecacie bo ceny to są na prawdę rożne. Pytając w siebie na mieście w sklepie wyszło jakieś 280pln za kayabe, gdzie na allegro są za 180-200pln.
szukając po allegro mam 2 typy: [1]
a 2 to Kayaba o ile się nie mylę Excel-G za 195pln
thef - Nie Lis 16, 2008 20:36
Ktoś pomoże koledze w wyborze?
RoBBoD - Nie Lis 16, 2008 21:24
Hehe w sobote wymieniałem dałe 354 za szt a jakie dobre pyt podobno dobre Jak bede zmieniał koła na zimówki może zobacze
seyfer - Pon Lis 17, 2008 08:34
Właśnie. Cena urocza a dla studenta to ogromny wydatek
Wiec pozostała mi loteria i licze na szczesliwy traf. Zakupiłem amorki Kayaba Excel-G za 195pln ale to dla formalnosci. Oby pasowały... Nop i dziekuje za checi
temat raczej sie ciągnąc nie bedzie wiec prosiłbym moda o wywalenie tego posta.
Pozdrawiam
rtoip24 - Pon Lis 17, 2008 23:23
Miałem z Kayaba "mały "problem, mianowicie ich średnica w miejscu osadzania "widełek" żeliwnych była za mała (ok. 1 mm mniejsza od poprzednich tj. Monroe). Sprawdziłem dwa komplety i .........kupiłem Sachs'y -spasowały idealnie.
seyfer - Pon Lis 17, 2008 23:42
tzn ze nie beda pasować ? O_o
rtoip24 - Sro Lis 19, 2008 10:33
Nie koniecznie.
Opisałem swoje spostrzeżenia związane z wymianą amortyzatorów przednich -a nuż komuś się to przyda. Nie odradzam Kayaba -to bardzo dobre amorki.
Zwróć po prostu uwagę zakładając nowe amory czy nie są zbyt luźne, występują na tym połączeniu duże siły więc musi dobrze trzymać.
W moim przypadku po skręceniu śrubą obejmy żeliwnych widełek pozostawała szczelina = na pewno nie trzymało tak jak trzeba. Gdybym nie znalazł idealnie pasujących miałem już plan żeby "owinąć" amor w miejscu przylegania widełek blachą o odpowiedniej grubości (u mnie 0.5 mm) np. taką ze starego błotnika. Nie należę do tych co sie łatwo poddają
Pozdro
seyfer - Sro Lis 19, 2008 11:24
dziekuje za sugestie i rade- dostane dzisiaj przesylke to pogadam później z mechanikiem
on nie powinien mieć z tym problemu
|
|