Zobacz temat - [R45] PROBLEM PRZY ODPALANIU

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] PROBLEM PRZY ODPALANIU

yagher - Sob Lis 22, 2008 16:58
Temat postu: [R45] PROBLEM PRZY ODPALANIU
Witam mam duzy problem przy odpalaniu samochodu .. jak bylo cieplej nie bylo tak zel teraz temperatury troche spadly i kicha sie zrobila ..

Myslalem ze to akumulator ale wzialem go i naladowalem wydawalo mi sie ze problem zarzegnany ale niestety znowu .. pojechalem sprawdzic akumulator i ma 377/680 mocy rozruchowej ..

Zaczalem ostatnio krecic dopiero gdy podwojnie nagrzalem swiece i bylo troche lepiej ale dzis ponownie poszedlem do samochodu i myslalem ze nie rusze ..
Przy probie odpalania slyszalem ze akumulator probuje krecic i niestety nic .. z tlumika wydobywal sie gesty jasny dym .. krecilem po okolo 30sec kilka razy .. okolo 7razy w koncu zalapal ..

Co to moze byc ?

Jary - Sob Lis 22, 2008 22:39

yagher napisał/a:
Co to moze byc ?

Tak na pierwszy rzut - świece żarowe .

Skiba - Sob Lis 22, 2008 23:43

Świece lub przekaźnik świec ...
NEOSSS - Nie Lis 23, 2008 00:50

yagher, po pierwsze szukajka sie klania albo chociaz czytanie ostatnich postow bo temat krazy i krazy...
thef - Nie Lis 23, 2008 01:02

NEOSSS napisał/a:
yagher, po pierwsze szukajka sie klania albo chociaz czytanie ostatnich postow bo temat krazy i krazy...
Ostatnio średnio 2 razy dziennie się pojawia to samo pytanie. Chyba trzeba zacząć być upierdliwym modem :twisted:
yagher - Nie Lis 23, 2008 10:46

czytalem i te tematy byly podobne do mojego ale troche inne objawy wiec wolalem bezposrednio moj problem zamiescic ...

[ Dodano: Nie Lis 23, 2008 15:18 ]
przeprowadzialem dzis kolejna probe przy moim samochodzie .. krecilem kilkan ascie razy i nie chcial odpalic wogole .. postanowilem wiec sprawdzic swiece ..

zaczalem wpierw od przweaznika czy podaje napiecie i wszystko gralo ..
pozniej sprawdzilem same swiece ale nie zdejmowalem mostka bo nie moglem odkrecic i NIE BYLO zadnej reakcji (moglem tak wogole to sprawdzic ?)

Pozniej podlaczylem sie na kable z 2 akumulatorem i odpalil mi bez zadnego problemu 'na kopa'

jaki mam wyciagnac z tego wniosek ?