Zobacz temat - [R75] Ogrzewanie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Ogrzewanie

Makis - Pon Lis 24, 2008 16:52
Temat postu: [R75] Ogrzewanie
Witam! Chciałbym się zapytać jak szybko zaczyna grzać w waszych Roverkach, bo ja muszę (nie mam ogrzewania postojowego) przy -2st. zrobić ok 10km dopiero wskaźnik temperatury pokazuje temp. jak zawsze. nie miałem problemów latem ani teraz układem chłodzenia ani z klimą, czy z nadmuchem. potem wszystko jest ok. :lol:
blazi - Pon Lis 24, 2008 17:08

Mnie wskazówka nieco szybciej wędruje na środek, natomiast ciepłe powietrze leci chyba podobnie jak u ciebie po jakichś 10km, ostatnio ruszyłem i zaraz poruszeniu w korek trafiłem. zaczęło mi grzać dopiero po jakichś 20minutach, jak co nieco zacząłem jechać.
Dobrzyk - Pon Lis 24, 2008 17:42

tak to chyba musi być bo u mnie jest identycznie tak te nasze 75 się nagrzewają najwidoczniej (widocznie w Angli nie mają takich mrozów) :mrgreen: pozdrawiam
Spyder - Pon Lis 24, 2008 18:11

Tak właśnie jest w 75. Dlatego seryjnie montowane jest webasto jako dogrzewanie silnika. Ja u siebie z działającym webasto czuje ciepło po około 5 minutach jazdy.
thef - Pon Lis 24, 2008 18:33

Wszystkie silniki diesla, a tym bardziej te nowoczesne rozgrzewają się powoli, wszystko wynika z ich sprawności, po prostu w porównaniu z silnikami benzynowymi znacznie mniej energii paliwa zamieniane jest na ciepło.
zajac - Pon Lis 24, 2008 20:11
Temat postu: [r75 2.v6] ogrzewanie
witam oto chcialem dzis tez spytac ale ja mam taka sytuacje gdy wyjade z garazu po +-3 km mam wskazowke temperatury na polowie +-4-5 min i cieplym wieje to normalne???niezaszybko?
Dam-Kam - Pon Lis 24, 2008 20:30

zajac, a nie uważasz że przejmujesz się bzdetami ;> Skoro wszystko chodzi, silnik sie nagrzewa to i ciepłe powietrze leci :) martwić sie zacznij jak cały czas będzie leciało zimne :P No chyba że lubisz drętwe palce ;)
Ale wiesz zajac, bez urazy :grin: