|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Uszkodzony przód, jak się do tego zabrać...
RadekNet - Nie Lis 30, 2008 20:08 Temat postu: [R400] Uszkodzony przód, jak się do tego zabrać... Czesc!
Stalem sie dzis szczesliwym (mam nadzieje!) posiadaczem Rovera 400 98'. Auto ma uszkodzona maske i zderzak w wyniku malej stluczki.
Poradzcie mi prosze jak sensownie sie zabrac do zdjecia maski, zderzaka, lamp, zeby wyprostowac co trzeba i zalozyc nowe czesci. Sa jakies specjalne knify w Roverze?
Pozdr.
Radek
sTERYD - Nie Lis 30, 2008 23:22
RadekNet napisał/a: | Sa jakies specjalne knify w Roverze? |
yyy, co to jest knif
nic specjalnego nie ma... zderzak zdejmuje się w 5 minut a błotniki przednie niewiele dłużej
Dam-Kam - Nie Lis 30, 2008 23:50
knif ---> knife ---> nóż ale chyba nie o to Radkowi chodziło
Brt - Pon Gru 01, 2008 10:09
pewnie chodziło o jakieś "triki" przy zdejmowaniu wszystkie są opisane w RAVE.
http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#30
truten23 - Pon Gru 01, 2008 10:33
Nic szczególnego nie trzeba robić, zdejmujemy koła, nadkola i odkręcamy zderzak.
Żeby zdjąć przednie błotniki trzeba zdjąć plastikowe osłony progów (za nimi jest jedna śrubka od błotnika), żeby to zrobić należy odkręcić te plastikowe kołeczki (te od dołu) i przesunąć całą osłoną do przodu, może być ją ciężko ruszyć.
Lampy też się łatwo odkręca. Poradzisz sobie, powodzonka
Swoją drogą powitać na forum nowego kolegę
RadekNet - Sro Gru 03, 2008 20:43
Dziekuje Panowie za podpowiedzi Okazalo sie, ze zderzaka na razie sciagac nie musze, wystarczylo recznie nagiac blachy, zalozyc nowa maske i wyglada to przyzwoicie. W styczniu zabiore sie do tego solidnie przed przegladem - nowe lampy jezdza w bagazniku
Do tej pory mialem tylko Volvo wiec Roverek to dla mnie zupelna nowosc, ale mam nadzieje, ze sie polubimy Jak na razie do zrobienia mam ogrzewanie (prawie nie grzeje), nawiew (dziala 3 i 4) oraz akumulator. Ide studiowac forum
Radek
|
|