|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [R] Teleskopy maski
BoloSr - Wto Gru 02, 2008 19:41 Temat postu: [R] Teleskopy maski Probowal ktos takie cos zapodac pod mache R jak na focie ?
Jezeli nikt nie robi to bede chcial cos takiego zapodac w zime :)
Thrillco - Wto Gru 02, 2008 21:22
w R75 to standard więc odpowiem trywialnie...nie próbowałem
BoloSr - Wto Gru 02, 2008 21:23
Thrillco napisał/a: | w R75 to standard więc odpowiem trywialnie...nie próbowałem |
to w takim razie poprosze fote jak to jest mocowane zebym mial co do robienia i klonowania
Dam-Kam - Wto Gru 02, 2008 23:24
teleskop maski jest chyba prosto zrobić, głównie chodzi o to aby dobrze przymierzyć i porobć uchwyty Ja to chciałbym zrobić taki siłownik aby popychał mi tylną klapę, czyli jak nacisnę przycisk zwalniający zamek siłownik pchnął klape żeby się otworzyła niby pierdoła ale jak sie pakuje (często) to ułatwiłoby to życie
bula21 - Sob Gru 06, 2008 03:58
wcale to nie jest takie prosyte podchodzilem do sprawy 4 razy i 4 razy nie wyszlo ale jesli komus sie uda to chetnie to zobacze
zet-iks - Sob Gru 06, 2008 13:14
Dam-Kam napisał/a: | teleskop maski jest chyba prosto zrobić, głównie chodzi o to aby dobrze przymierzyć i porobć uchwyty Ja to chciałbym zrobić taki siłownik aby popychał mi tylną klapę, czyli jak nacisnę przycisk zwalniający zamek siłownik pchnął klape żeby się otworzyła niby pierdoła ale jak sie pakuje (często) to ułatwiłoby to życie |
Ooooo dokładnie strasznie mnie to wkurza, że za każdym razem jak chce otworzyć bagażnik w R45 to muszę (szczególnie w nocy ) próbować trafić tym śmiesznym łamanym kluczykiem, albo specjalnie otwierać drzwi od kierowcy, żeby pociągnąć za tą wajche.... jakby nie mogli zrobić normalnego centralnego zamka+przycisk do otwierania kufra . A gdyby sie jeszcze sam otwierał na pilota jak w nowych BMW.... uuu to już normalnie szał w trampkach
TomC - Sob Gru 06, 2008 20:17
zet-iks napisał/a: | A gdyby sie jeszcze sam otwierał na pilota jak w nowych BMW |
Jaki problem? Siłowniki śrubowe chyba to się nazywa i chyba bywają elektryczne.
Brt - Sob Gru 06, 2008 20:36
hehe robilem kiedyś taki patent w uno. Pilot miał dwa przyciski otwierania i zamykania, ale jak się nacisnęło oba naraz, to otwierał sie bagażnik zajefajna sprawa niestety w przypadku R, trzeba by było nosić dwa piloty
zet-iks - Sob Gru 06, 2008 21:06
TomC napisał/a: | zet-iks napisał/a: | A gdyby sie jeszcze sam otwierał na pilota jak w nowych BMW |
Jaki problem? Siłowniki śrubowe chyba to się nazywa i chyba bywają elektryczne. |
eeee.... troche za dużo grzebania , nie dość, że musiałby być centralny na zamku do kufra, to do tego jeszcze siłowniki.... w sumie to stykałoby mi jakby sie po naciśnięciu pilota po prostu otwierał zamek od kufra, ale to też nie zda egzaminu bo by się klapa otwierała w drodze jak spojler w Porshe Carrera , musiałby być jakiś przycisk jak to zwykle w większości aut bywa...
BoloSr - Pon Gru 08, 2008 22:08
Dam-Kam napisał/a: | teleskop maski jest chyba prosto zrobić, głównie chodzi o to aby dobrze przymierzyć i porobć uchwyty Ja to chciałbym zrobić taki siłownik aby popychał mi tylną klapę, czyli jak nacisnę przycisk zwalniający zamek siłownik pchnął klape żeby się otworzyła niby pierdoła ale jak sie pakuje (często) to ułatwiłoby to życie |
ktos sie pochwali jak to jest w 75 i poda oznaczenia tych silownikow ?
[ Dodano: Pon Gru 08, 2008 22:10 ]
Thrillco napisał/a: | w R75 to standard więc odpowiem trywialnie...nie próbowałem |
i jak ze zdjeciami bedzie ?
AndrewS - Nie Gru 14, 2008 21:04
w R800 to tez standard
a co do bagaznika, to ja mam w sumie bardzo prosto, alarm juz jest, drugi przycisk tez, wystarczy silownik, taki jak w centralnym zamku, reszte zrobi fabryczna sprezyna bagaznika 125p
MaReK - Pią Sty 09, 2009 10:58
Na prosbe kolegi BoloSR wykonalem kilka fotek.
Z uwagi na warunki pogodowe zdjecia wyszly jak wyszly, ale moze pomoze
Silownik z przodu:
- długość od pkt. mocowania górnego do pkt. mocowania dolnego na całkowitym otwarciu maski to 34 cm
- długość samej obudowy (bez końcówek mocowania) 17 cm
- oznaczenie siłownika: 3216KV 0420N 308/02 A22
Silownik z tylu:
- długość od pkt. mocowania górnego do pkt. mocowania dolnego na całkowitym otwarciu maski to 33,5 cm
- długość samej obudowy (bez końcówek mocowania) 16 cm
- oznaczenie siłownika: 9815IZ 0370N 329/02 A22
Poniżej fotki:
BoloSr - Pią Sty 09, 2009 11:08
podziekowal
teraz tylko musze to wprowadzic w zycie w swoim MG ZS :)
znalazlem na necie gotowca http://forums.xpowerforum...ead.php?t=39608
|
|