Zobacz temat - [R] Teleskopy maski

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - [R] Teleskopy maski

BoloSr - Wto Gru 02, 2008 19:41
Temat postu: [R] Teleskopy maski
Probowal ktos takie cos zapodac pod mache R jak na focie ?? ?

Jezeli nikt nie robi to bede chcial cos takiego zapodac w zime :) :)

Thrillco - Wto Gru 02, 2008 21:22

w R75 to standard więc odpowiem trywialnie...nie próbowałem :D
BoloSr - Wto Gru 02, 2008 21:23

Thrillco napisał/a:

:walka: to w takim razie poprosze fote jak to jest mocowane :) zebym mial co do robienia i klonowania :)

Dam-Kam - Wto Gru 02, 2008 23:24

teleskop maski jest chyba prosto zrobić, głównie chodzi o to aby dobrze przymierzyć i porobć uchwyty :) Ja to chciałbym zrobić taki siłownik aby popychał mi tylną klapę, czyli jak nacisnę przycisk zwalniający zamek siłownik pchnął klape żeby się otworzyła :) niby pierdoła ale jak sie pakuje (często) to ułatwiłoby to życie :smile:
bula21 - Sob Gru 06, 2008 03:58

wcale to nie jest takie prosyte ;/ podchodzilem do sprawy 4 razy i 4 razy nie wyszlo ;P ale jesli komus sie uda to chetnie to zobacze
zet-iks - Sob Gru 06, 2008 13:14

Dam-Kam napisał/a:
teleskop maski jest chyba prosto zrobić, głównie chodzi o to aby dobrze przymierzyć i porobć uchwyty :) Ja to chciałbym zrobić taki siłownik aby popychał mi tylną klapę, czyli jak nacisnę przycisk zwalniający zamek siłownik pchnął klape żeby się otworzyła :) niby pierdoła ale jak sie pakuje (często) to ułatwiłoby to życie :smile:

Ooooo dokładnie :mad: strasznie mnie to wkurza, że za każdym razem jak chce otworzyć bagażnik w R45 to muszę (szczególnie w nocy :/ ) próbować trafić tym śmiesznym łamanym kluczykiem, albo specjalnie otwierać drzwi od kierowcy, żeby pociągnąć za tą wajche.... jakby nie mogli zrobić normalnego centralnego zamka+przycisk do otwierania kufra :roll: . A gdyby sie jeszcze sam otwierał na pilota jak w nowych BMW.... uuu to już normalnie szał w trampkach :lol:

TomC - Sob Gru 06, 2008 20:17

zet-iks napisał/a:
A gdyby sie jeszcze sam otwierał na pilota jak w nowych BMW

Jaki problem? Siłowniki śrubowe chyba to się nazywa i chyba bywają elektryczne. :wink:

Brt - Sob Gru 06, 2008 20:36

hehe robilem kiedyś taki patent w uno. Pilot miał dwa przyciski otwierania i zamykania, ale jak się nacisnęło oba naraz, to otwierał sie bagażnik :) zajefajna sprawa :spoko: niestety w przypadku R, trzeba by było nosić dwa piloty :|
zet-iks - Sob Gru 06, 2008 21:06

TomC napisał/a:
zet-iks napisał/a:
A gdyby sie jeszcze sam otwierał na pilota jak w nowych BMW

Jaki problem? Siłowniki śrubowe chyba to się nazywa i chyba bywają elektryczne. :wink:

eeee.... troche za dużo grzebania :smile: , nie dość, że musiałby być centralny na zamku do kufra, to do tego jeszcze siłowniki.... w sumie to stykałoby mi jakby sie po naciśnięciu pilota po prostu otwierał zamek od kufra, ale to też nie zda egzaminu bo by się klapa otwierała w drodze jak spojler w Porshe Carrera :rotfl: , musiałby być jakiś przycisk jak to zwykle w większości aut bywa...

BoloSr - Pon Gru 08, 2008 22:08

Dam-Kam napisał/a:

ktos sie pochwali jak to jest w 75 i poda oznaczenia tych silownikow ?? ?

[ Dodano: Pon Gru 08, 2008 22:10 ]
Thrillco napisał/a:

i jak ze zdjeciami bedzie ?? ?

AndrewS - Nie Gru 14, 2008 21:04

w R800 to tez standard :mrgreen:

a co do bagaznika, to ja mam w sumie bardzo prosto, alarm juz jest, drugi przycisk tez, wystarczy silownik, taki jak w centralnym zamku, reszte zrobi fabryczna sprezyna bagaznika 125p :-)

MaReK - Pią Sty 09, 2009 10:58

Na prosbe kolegi BoloSR wykonalem kilka fotek.
Z uwagi na warunki pogodowe zdjecia wyszly jak wyszly, ale moze pomoze ;)

Silownik z przodu:

- długość od pkt. mocowania górnego do pkt. mocowania dolnego na całkowitym otwarciu maski to 34 cm
- długość samej obudowy (bez końcówek mocowania) 17 cm
- oznaczenie siłownika: 3216KV 0420N 308/02 A22

Silownik z tylu:

- długość od pkt. mocowania górnego do pkt. mocowania dolnego na całkowitym otwarciu maski to 33,5 cm
- długość samej obudowy (bez końcówek mocowania) 16 cm
- oznaczenie siłownika: 9815IZ 0370N 329/02 A22

Poniżej fotki:

BoloSr - Pią Sty 09, 2009 11:08

podziekowal :ok:
teraz tylko musze to wprowadzic w zycie w swoim MG ZS :) :)

znalazlem na necie gotowca http://forums.xpowerforum...ead.php?t=39608 :rotfl: