|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R620di] Mata App a tasma dekarska....
phoenix123 - Sob Gru 06, 2008 16:09 Temat postu: [R620di] Mata App a tasma dekarska.... Witam. Mam pytanie, co jest lepsze do wygłuszenia np drzwi, mata app czy taśma dekarska? Wiem że maty szczególnie te twarde są cięższe i cieżej je wyprofilować(podgrzewanie i tego typu historie), natomiast taśma dekarska jest miękka ładnie sie profiluje i w dodatku ma aluminiową powłokę. No ale do sedna, czy jest jakaś różnica w poziomie głośności?(bo jak narazie widze same plusy taśmy dekarskiej)
michone - Sob Gru 06, 2008 23:45
maty app twarde wystarczy podgrzac suszarka a robia sie miekkie jak papier ale jak ochlona robia sie twarde!! i o to chodzi! bo ma byc sztywne! maty dekarskie wcale nie wychodza taniej chyba ze z promocji
phoenix123 - Nie Gru 07, 2008 01:44
fakt, maty dekarskie są porównywalnie kosztowne, ale miałem do czynienia z matami app( fakt, faktem w zimę w garażu) i z taśmą dekarską kilka dni temu. Nie da się ukryć że taśmą dekarską łatwiej i przyjemniej się wykleja, ale głównie chodzi mi o to czy efekt będzie taki sam? Nie chodzi mi już nawet o wygłuszanie drzwi pod CA, chce wygłuszyć kabinę i nie bardzo wiem jak to zrobić(może jakieś sugestie?)....
michone - Nie Gru 07, 2008 10:59
ja robilem drzwi przy + 8 stopniach mialem do dyspozycji suszarke do wlosow za 20 zl i 20-30 sekund zmiekczala twarde app to poziomu papieru toaletowego dekarska mialem w rekach ale jakos nie przemawialo do mnie
|
|