|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Sprzęgło - ciężko wrzucić wsteczny
bioly99 - Pon Gru 08, 2008 21:12 Temat postu: [R45] Sprzęgło - ciężko wrzucić wsteczny mam problem ze sprzęgłem gdyż jak włączam wsteczny to słychać jak po trybach przelecą koła zębate albo ciężko wrzucić wsteczny mam wrażenie jak by za mało dociskało sprzęgło tylko nie wiem jak wyregulować bo jest hydrauliczne
Brt - Wto Gru 09, 2008 09:35
Regulacji nie ma o ile mi wiadomo, a wsteczny w tych skrzyniach (PG1) niestety trzeba wrzucać z czuciem tylko na stojacym aucie i wtedy nie zgrzyta. Na wszelki wypadek mozesz sprawdzić stan płynu w zbiorniczku ukłądu wysprzęglania
BoloSr - Wto Gru 09, 2008 09:38
Cytat: | zbiorniczku ukłądu wysprzęglania |
a gdzie takie cos jest ?
Brt - Wto Gru 09, 2008 09:44
W komorze silnika "na wysokości" pedału sprzęgła pod zastawem przekaźników i bezpieczników.
BoloSr - Wto Gru 09, 2008 09:51
Brt napisał/a: | W komorze silnika "na wysokości" pedału sprzęgła pod zastawem przekaźników i bezpieczników. |
no to bede musial oblukac
seyfer - Wto Gru 09, 2008 09:55
u mnie jak czuje ze za pierwszym razem nie wejdzie mi wsteczny to po prostu wrzucam 3bieg i wsteczny wskakuje bez problemu
Brt - Wto Gru 09, 2008 10:02
seyfer napisał/a: | po prostu wrzucam 3bieg i wsteczny wskakuje bez problemu |
Też czasami stosuję taką metodę i nie tylko ja
Stacho - Wto Gru 09, 2008 13:14 Temat postu: [R45 1,4 16V, 2001r] Witam,
W instrukcji obsługi R400, nt.włączania biegu wstecznego pisze, cyt."Przed włączeniem biegu wstecznego należy upewnić się, czy samochód jest nieruchomy. Nastepnie, całkowicie wciskając pedał sprzegła, odczekać krótki moment i włączyć bieg wsteczny".
Ja tak postepuję i nie mam problemu Pozdrawiam......
seyfer - Wto Gru 09, 2008 13:14
prof. od pkmów zapytany przez nas dlaczego wystepuje owy zgrzyt uświadomił nas- biednych studentów ze jest to spowodowane kasą a co za nią idzie brak synchronizatora przy wstecznym biegu co daje wlasnie zgrzyt,knak itp a ze ciekawie opowiadał to się zapamiętało
|
|