Zobacz temat - [R75] Charger Fault

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Charger Fault

rako - Pon Gru 08, 2008 21:27
Temat postu: [R75] Charger Fault
Witam wszystkich.

Dzisiaj mój Roverek zawołał do mnie "Charger Fault" - czy dobrze mniemam że akumulator mi wysiadł.

Przy okazji mam pytanie - jak u was brzmi websto - u mnie ma jakiś (jak dla mnie) dziwny metaliczny pogłos - czy to normalne?

Pozdrawiam

Dobromir_2004 - Pon Gru 08, 2008 22:18

Nigdy nie miałem u siebie takiego komunikatu i zwykle staram się nie zabierać głosu w przypadkach, których w swoim Roverku nie doświadczyłem. Tłumacząc jednak słowa komunikatu dosłownie wynika, że to chyba raczej coś z układem ładowania akumulatora, gdyż "Charger" to ładowarka, "Fault" to defekt... Akumulator to "Battery"
maciekmpl - Wto Gru 09, 2008 12:45
Temat postu: Re: [R75 2.0 CDT] Charger Fault
rako napisał/a:
Witam wszystkich.

Dzisiaj mój Roverek zawołał do mnie "Charger Fault" - czy dobrze mniemam że akumulator mi wysiadł.

Przy okazji mam pytanie - jak u was brzmi websto - u mnie ma jakiś (jak dla mnie) dziwny metaliczny pogłos - czy to normalne?

Pozdrawiam

"Charger", a właściwie "turbo charger", to też turbina :neutral:

M

Dobromir_2004 - Wto Gru 09, 2008 19:29

"turbocharger", (pisane jako jeden wyraz) to bez wątpienia turbosprężarka. Jednak tłumacząc na język polski też nierzadko używa się określenia turbodoładowanie (a więc znów ładowanie). Sądzę, że w tym wypadku (mam na myśli treść komunikatu) nie chodzi o turbo... Choć oczywiście mogę się mylić.
PHJOWI - Wto Gru 09, 2008 19:44

chodziło o aku , należy sprawdzić ładowanie .