|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Czujnik / wskaźnik temperatury płynu
Vader - Czw Gru 11, 2008 20:42 Temat postu: [R600] Czujnik / wskaźnik temperatury płynu Nie ma miesiąca by w moim Roverku coś nie padło. Stawiałem na sprzęgło, bo drogie, a tu totalne zaskoczenie.
Otóż wskaźnik tmp nie wskazuje w ogole temperatury, wskazóweczka na samym dole. Chłodnica gorąca, płyn w zbiorniczku jest, samochód jeździ normalnie, nagrzewnica powietrza działa - wszystko wydaje się być w normie.
Sprawdziłem:
- błędy komputera - nic nie wskazał, same 12stki
- kabelki przy chłodnicy - wszystkie podłączone
- chłodnica gorąca
Teraz mnie dobijcie. Jutro jade do mechanika z problemem, ale wolę poradzić się najpierw Was, by nie zmarnować znów pieniędzy. Co to może być i którą nerkę będę musiał sprzedać, by mnie było na to stać :(:(
Chester - Czw Gru 11, 2008 21:27
czujnik od wskaźnika jest pod plastikową osłoną po lewej stronie z przodu silnika nie mam zdjęcia bo bym wkleil, jest to czujnik z którego wychodzi jeden przewód może sie gdzies urwał i dlatego wskazówka lezy na dole
Vader - Czw Gru 11, 2008 21:37
To jeden z tych kabelków, które wchodzą do chłodnicy? Ta chłodnica ma 3 wtyczki, jedna pojedynczą i potem dwie kolejne blisko siebie. Kabelki wydawały się być całe i dobrze podpięte.
thef - Czw Gru 11, 2008 23:16
Ściągnij obudowę silnika to zobaczysz ten kabelek po lewej stronie (stojąc przodem do silnika), pojedynczy czarny wpięty pionowo w czujnik.
Brt - Pią Gru 12, 2008 01:23
W pobliżu pierwszego wtryskiwacza. Prawdopodobnie niebieska wtyczka
Chester - Pią Gru 12, 2008 13:51
czujnik wygląda tak
lub
piter34 - Pią Gru 12, 2008 14:59
Vader napisał/a: | To jeden z tych kabelków, które wchodzą do chłodnicy? |
Nie
Vader - Pią Gru 12, 2008 17:21
To był jednak czujnik temperatury, padł trzeba było wymienić. Dzięki za info!
|
|