|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Podświetlenie zegarów, zegarka, pokręteł, popielniczk
Raek - Wto Gru 23, 2008 15:01 Temat postu: [R400] Podświetlenie zegarów, zegarka, pokręteł, popielniczk Witam. Jestem jakieś dwa miesiące po zakupie Roverka, ale dopiero teraz zabrałem sie porządnie za zlikwidowanie wszystkich jego niesprawności (forum sporo pomogło) i utknąłem na podświetleniu zegarów, zegarka, pokręteł i popielniczki, jednym słowem mówiąc ciemno na desce jak w d... Działają i są podświetlone tylko przyciski funkcyjne typu halogeny czy podgrzewanie szyby. Na początek pomyślałem ze to z pewnością bezpiecznik wieć go wymieniłem - dalej nic, więc przed napisaniem posta sprawdzilem żarówki podświetlające liczniki te też są dobre, reszty nie rozbierałem bo wydaje mi się to bez sensu, problem leży gdzieś indziej... tylko gdzie?
praktis - Wto Gru 23, 2008 23:20
Tu:
http://www.roverki.pl/article.php?sid=458
fearless - Wto Gru 23, 2008 23:31
Ja u siebie miałem podobnie, w moim przypadku wystarczyło odkręcić zegary i poruszać żarówkami - trochę chyba zaśniedziały, w przypadku popielniczki i podświetlenia deski ogrzewania - miałem spalone żarówki.
Raek - Sro Gru 24, 2008 08:29
Praktis:
Dzięki, ale już znalazłem ten artykuł, jak już mówiłem nie będe rozkręcał, bo wydaje mi się ze żarówki są dobre.
Fearless:
Napisałem że sprawdziłem żarówki zegarów, wiec sprawdzając każdą pokolei ruszałem (też nie są spalone).
Podejrzewam jakiś kabel zasilający to wszystko (o ile to jeden), tylko nie wiem gdzie go szukać... (?)
boros - Sob Gru 27, 2008 20:21
a sprawdzales tylne postojowki gdzies czytalem ze jak sie jedna popsuje to podswietlenie gasnie. pozdro
Raek - Nie Gru 28, 2008 15:25
Boroś napisał/a: | a sprawdzales tylne postojowki gdzies czytalem ze jak sie jedna popsuje to podswietlenie gasnie. pozdro |
O tym nie wiedziałem , lece sprawdzić...
Już jestem.. Postojówki świecą jak należy, w środku bez zmian..
|
|