Zobacz temat - [R414] Przednie lampy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R414] Przednie lampy

mogewszystko - Sro Gru 24, 2008 23:56
Temat postu: [R414] Przednie lampy
chodzi mi konkretnie o to jak wysoko powinny byc ustawione swiatla przednie przy zalozeniu ze sa ustawione elektrycznie na punkcie zero, jakis majster zaczal sie bawic pokretlami od silniczkow ustawiania wysokosci i teraz to mi lampy swieca ludzia po lusterchach, jest jakis domowy sposob zeby je ustawic? np podjezdzajac na jakas odleglosc do sciany? :bezradny:
Lechos - Czw Gru 25, 2008 10:54

zobacz to
mogewszystko - Czw Gru 25, 2008 11:37

WOW dziekuje za wykres troche pogmatwane to wszystko ale postaram sie na spokojne to poczytac i zrozumiec co i jak hehehe
Desper - Pią Gru 26, 2008 13:42

Jeżeli geometria świateł mijania i ich regulacja jest jest zbyt pogmatwana daj sobie spokój.
Jedź do najbliższej stacji kontroli i tam za kilka PLN (ze 50 zeta) ustawią ci światła w przeciągu 5 min. IMHO szkoda zabawy dla paru złotych.

Jeżeli chcesz zaoszczędzić te 50, w styczniu będziesz to mógł zrobić za darmo na stacjach objętych patronatem Inst. Transportu Samochodowego.
Pod tym linkiem na dole strony, masz w PDF wykaz stacji i terminy akcji:
http://www.policja.pl/por...3084&search=366

I wyobraź sobie że na liście też jest Nowa Sól :wink:

Na koniec: Wesołych Świąt i Radosnego Obżarstwa przy świątecznym stole :roll:
Pozdr.

Lechos - Pią Gru 26, 2008 20:10

Desper napisał/a:
za kilka PLN (ze 50 zeta) ustawią ci światła w przeciągu 5 min

dokladnie to 15 zyla

Desper - Sob Gru 27, 2008 11:40

Lechos napisał/a:
dokladnie to 15 zyla

no to już zupełna darmocha :wink:
Pozdr.

mogewszystko - Sob Gru 27, 2008 16:20

rozumiem tylko ze ja nie mieszkam w polsce :) i tutaj taka impreza mnie kosztuje 50 euro dlatego szukam wyjcia pt. zrob to sam :D
Pawson - Sob Gru 27, 2008 16:41

ja płaciłem dyche :D
Brt - Nie Gru 28, 2008 15:17

mogewszystko napisał/a:
dlatego szukam wyjcia pt. zrob to sam

to masz piękny opis powyżej :ok: :) ściana przy supermarkecie i odrobina chęci i nic wiecej nei trzeba ;)

PS. samodzielne ustawianie reflektorów, ustawianie świateł.