|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Na wstecznym włącza się wycieraczka..
jeremi - Nie Gru 28, 2008 14:45 Temat postu: [R45] Na wstecznym włącza się wycieraczka.. Mili Państwo - jak w temacie - jak włączam wsteczny to włącza się tylna wycieraczka gdzie to zwarcie może być ? jak się za to zabrać ? poradźcie prosze
dziękuje i pozdrawiam
Brt - Nie Gru 28, 2008 14:53
jeremi napisał/a: | jak włączam wsteczny to włącza się tylna wycieraczka |
czy wtedy gdy masz włączone wycieraczki z przodu czy zawsze W R200 gdzy sa właczone wycieraczki z przodu i wrzuci się wsteczny to wycieraczka tylna włacza się automatycznie. Może u Ciebie jest takie samo rozwiązanie
greg-si - Nie Gru 28, 2008 15:02
Brt napisał/a: | W R200 gdzy sa właczone wycieraczki z przodu i wrzuci się wsteczny to wycieraczka tylna włacza się automatycznie. Może u Ciebie jest takie samo rozwiązanie |
W R400 też tak jest
jeremi - Nie Gru 28, 2008 15:06
Przy wyłączonych wycieraczkach - tylnie też niby wyłączone. Dzieje mi się tak od jakiegoś czasu - podejrzewam jakieś zwarcie, czy poprostu przełącznik się zepsuł? tylko gdzie zajrzeć bo ja po liceum jestem
thef - Nie Gru 28, 2008 15:25
Pewnie wiązka tylnej klapy.
Paul - Nie Gru 28, 2008 19:45
thef napisał/a: | Pewnie wiązka tylnej klapy. | Pewnie, że pewnie Kto przyjmuje zakłady ?
jeremi - Nie Gru 28, 2008 23:30
hehe - to sie pośmialiśmy teraz może ktoś napisze gdzie to jest i jak to sprawdzić - się wymienia czy naprawia? opiszcie po kroku proooooszę
copernicus - Nie Gru 28, 2008 23:42
jak otwierasz klape to tak w rogu jak przechodzi z auta do klapy.. jedna guma idzie wezyk z woda a druga kable.. albo sie przetarly i robia zwarcie albo sie urwaly.. ogolnie rzecz latwa do zrobienia
Owczar89 - Nie Gru 28, 2008 23:51 Temat postu: abc Ostatnio miałem to samo.. na dodatek nie grzała mi tylna szyba...
Więc tak:
Otwórz klapę bagażnika, w prawym górnym rogu będzie gumowa rurka w której idą kable.. Na pewno były one przytrzaskiwane przez klapę bagażnika i naruszona została izolacja lub po prostu zostały któreś kable przerwane. Dlatego robi się zwarcie. Wyciągnij górną część uszczelki i rozetnij ją mniej więcej do połowy, nożykiem milimetrowym.. Następnie należy zsunąć wężyk tak aby odkryć uszkodzone okablowanie. Kable przerwane trzeba polutować, a naruszone dobrze zaizolować. Jak skończysz to porządnie oklej uszczelkę i wciśnij na swoje miejsce... i uważaj żeby jej dalej nie przytrzaskiwać.. Powinno wszystko grać.. Pozdrooo!
[ Dodano: Nie Gru 28, 2008 23:58 ]
Niekoniecznie musisz rozcinać uszczelkę.. może uda Ci się sprawnie ją zsunąć aby mieć swobodny dostęp.. Powodzenia
faecd - Nie Gru 28, 2008 23:59
alez to dobre rozwiazanie, bez wzgledu na pogode, czy deszcz jesienia czy piach latem wrzucasz wsteczny odwracasz sie do tylu a wycieraczka poprawia widocznosc;D
|
|