|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214 96r] problem z pilotem
mikoprotek - Pon Gru 29, 2008 22:13 Temat postu: [R214 96r] problem z pilotem Witam - opisze problem po kolei
1. Podlaczalem wzmacniacz wczoraj standardowo power od akumulatora, sterowanie wziete z radia, masa do karoserii
2. wszystko gralo i buczalo, kilka razy z powodu uruchomienia imobilaisera i "pikania" wylaczalem go pilotem
3. wyjechalem roverem z garazu, zamknalem go pilotem i poszedlem do domu
4. po ok. 5 minutach poszedlem do samochodu i ku mojemu zaskoczeniu, auto nie reaguje na pilot
5. Otwieralem drzwi kluczykiem, probowalem wylaczyc imobilaiser - nie dziala, odlaczylem akumulator - podlaczylem z powrotem - nie dziala
I pytania
Czy znaczenie ma temperatura na zewnatrz ? jest (-7) stopni
Czy da sie odpalic rovera nie uzywajac pilota?
Co moze byc przyczyna tego problemu?
Z gory dziekuje wszystkim za pomoc!
sTERYD - Wto Gru 30, 2008 00:17
a potrafisz uzyc funkcji "szukaj"
jak odlaczasz akumulator, to na co najmniej pol godziny a potem synchronizacja pilota....
wszystko juz bylo tysiace a nawet setki razy
mikoprotek - Wto Gru 30, 2008 09:40
Steryd - szukalem!! Odlaczalem aku na ponad pol godziny, pozniej robilem synchro - czyli przy otwartych przez kluczyk drzwiach wciskalem przycis zamykania na pilocie xxxx razy i nic. Jakies sugestie
ywis - Wto Gru 30, 2008 09:50
mikoprotek napisał/a: | Odlaczalem aku na ponad pol godziny, pozniej robilem synchro - czyli przy otwartych przez kluczyk drzwiach wciskalem przycis zamykania na pilocie xxxx razy i nic. Jakies sugestie |
Wejdź do autka, zamknij normalnie drzwi i naciśnij trzy razy zamykanie na pilocie, powinieneś usłyszeć działanie centralnego i wtedy powinno być już wszystko jak należy.
mikoprotek - Wto Gru 30, 2008 10:00
Zamknac cypelkiem tak ?
ywis - Wto Gru 30, 2008 10:01
mikoprotek napisał/a: | Zamknac cypelkiem tak ? |
Nie, po prostu wejdź do auta i zamknij normalnie drzwi tak jak byś gdzieś jechał... wtedy chyba nie zamykasz na cypelek. Jeśli tak nie pomoże, to wtedy daj cypelek i jeszcze raz powtórz operację synchronizacji centralki.
mikoprotek - Wto Gru 30, 2008 10:03
ok - ide probowac, za 20 min napisze co i jak
kzrr - Wto Gru 30, 2008 10:20
Powiem tak, ja praktycznie codziennie na noc odpinam akumulator, gdzieś mi pradu pobiera na postoju a poki co nie mam czasu do elektryka sie przejechac, otwieram auto podpinam akumulator i nigdy zadnych problemow nie mialem z zamykaniem i otwieraniem z pilota itp itd...
ywis - Wto Gru 30, 2008 10:35
mikoprotek napisał/a: | ok - ide probowac, za 20 min napisze co i jak |
Czekamy na informację.
mikoprotek - Wto Gru 30, 2008 11:27
Zrobiłem tak jak kazał YWIS - i działa Podłączyłem aku i zaczął wyć roverek, otworzyłem go z klucza - przestał wyć, wszedłem i naciskałem przycis zamykania na pilocie i trwało to może minutę a może nawet nie i to wszystko - dzięki bardzo
|
|