Zobacz temat - [R200-1,4si 98r] stuki na ciepłym i zimnym silniku

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200-1,4si 98r] stuki na ciepłym i zimnym silniku

seba197719 - Sob Sty 03, 2009 16:42
Temat postu: [R200-1,4si 98r] stuki na ciepłym i zimnym silniku
Witam kupiłem niedawno rovera 214si jest podobno po wymianie uszczelki pod głowicą i rozrządu lecz zastanawiają mnie dziwne stuki dochodzące z silnika jakby zawory? Słyszę to na ciepłymm i zimnym silniku a do tego na ciepłym silniku sa problemy z zapaleniem(zapali na chwile sam zaraz zgasnie i trzeba poczekać z 3 minuty i zapali bez problrmu) auta jak jest zimno pali od pierwszego kopa Przejechałem nim ok 500 mil oleju nie bierze

[ Dodano: Sob Sty 03, 2009 21:37 ]
seba197719 napisał/a:
Witam kupiłem niedawno rovera 214si jest podobno po wymianie uszczelki pod głowicą i rozrządu lecz zastanawiają mnie dziwne stuki dochodzące z silnika jakby zawory? Słyszę to na ciepłymm i zimnym silniku a do tego na ciepłym silniku sa problemy z zapaleniem(zapali na chwile sam zaraz zgasnie i trzeba poczekać z 3 minuty i zapali bez problrmu) auta jak jest zimno pali od pierwszego kopa Przejechałem nim ok 500 mil oleju nie bierze

AndrewS - Sob Sty 03, 2009 23:47

polecam uzycie funkcji szukaj na forum
tego typu temtow bylo naprawdze duzo
polecam zapoznanie sie tez z technicznym FAQ na stronie www.roverki.pl

stuki moga byc spowodowane zlozeniem gornej pokrywy walkow rozrzadu na silikon co moglo spowodowac zablokowanie kanalikow olejowych

timer - Nie Sty 04, 2009 00:07

to jest bardzo prawdopodobne zatkany lub nie napompowany olejem lichters czy jakos sie to tak pisze to może byc przyczyna mnie np stukało koło od wspomagania kręciło sie tylko na jednej śrubce ale te stuki były strasznie głośne