Zobacz temat - [r 214i 1.4 97r] Filtr przeciwpyłkowy ROVER 214i

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r 214i 1.4 97r] Filtr przeciwpyłkowy ROVER 214i

TomaszBarczyk - Pon Sty 05, 2009 18:42
Temat postu: [r 214i 1.4 97r] Filtr przeciwpyłkowy ROVER 214i
Witam. proszę powiedzcie gdzie znajduje się filtr przeciwpyłkowy w ROVER 214i 97r. (jeżeli jest) Znalazłem na stronie klubowej gdzie znajduje się w ROVER 200 ale po zdemontowaniu u mnie schowka wszystko przedstawia się inaczej. Z góry dziękuję? Pozdrawiam VLADIK.
thef - Pon Sty 05, 2009 18:52

Filtr przeciwpyłkowy w r200 jest opcją i wygląda na to, że u Ciebie go nie ma ;)
szeryff - Pon Sty 05, 2009 20:14

jeśli nie masz klimy,to jest jeszcze większe prawdopodobieństwo że nie masz filtra..
TomaszBarczyk - Pon Sty 05, 2009 20:24
Temat postu: posiadam klimatyzcje
Zrobiłem zdjęcie tego co się znajduje za schowkiem
Brt - Pon Sty 05, 2009 20:28

TomaszBarczyk, a czasem nie masz dokładanej klimatyzacji ?? Podobne konstrukcjie były stosowane właśnie w autach z dokładaną klimą :hm:
strala1 - Pon Sty 05, 2009 20:32

ja mam ten sam model z fabryczna klimą i wygląda to tak jak na zdjęciach ze strony klubowej. Ty najwidoczniej jak pisze kolega masz dokładana klimę.
szkatula77 - Nie Lis 08, 2009 16:21

Brt napisał/a:
TomaszBarczyk, a czasem nie masz dokładanej klimatyzacji ?? Podobne konstrukcjie były stosowane właśnie w autach z dokładaną klimą :hm:

Mam pytanie ja mam dokładana klime raczej bo puszka z filtru wyglada jak u kolegi na zdjeciu. Czy moge w takim razie zamontowac sobie taki filtr, musiałbym wtedy roznitować taka puszke, czy jest to zbyteczne?
dzieki

sTERYD - Nie Lis 08, 2009 17:36

tej puszki lepiej nie ruszaj...
najlepiej pokombinuj coś przy wlocie w podszybiu. jest w sumie prostokątny, więc może jakiś filtr się da wpasować... :hm:

PTE - Pon Lis 09, 2009 15:37

szkatula77 napisał/a:
Brt napisał/a:

Mam pytanie ja mam dokładana klime raczej bo puszka z filtru wyglada jak u kolegi na zdjeciu. Czy moge w takim razie zamontowac sobie taki filtr, musiałbym wtedy roznitować taka puszke, czy jest to zbyteczne?
dzieki

Roznitowanie wiąże się z wyciągnięciem całości a więc odłączeniem parownika. Czyli musisz spuścić czynnik z układu. Jak montowałem klimę to sobie obejrzałem tę puszkę od środka - ze względu na umiejscowienie parownika raczej nie ma tam możliwości dorzucenia filtra.

sTERYD napisał/a:
tej puszki lepiej nie ruszaj...
najlepiej pokombinuj coś przy wlocie w podszybiu. jest w sumie prostokątny, więc może jakiś filtr się da wpasować... :hm:

Albo przynajmniej pończochę :wink: