|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - Sansa Clip + cassette adapter
NIDHOGG - Czw Sty 08, 2009 08:50 Temat postu: Sansa Clip + cassette adapter Witam!!!
Przejde odrazu do problemu...
Chce rozbudować troche swoje audio w R 75 2,0 benzyna zestaw symphony bez nawigacji i bez zmieniarki. Zanim uzbieram kase kupiłem dziś przejściówke ( nie spodziewając sie oczywiście zadowalającaj jakości dżwięku) cassette adapter i podłączyłem go przez wyjście słuchawek do Sansa Clip.
No i zaskoczenie....
Dżwięk mam tylko po stronie prawej autka, Jak ścisze prawą strone słychać tylko jakiś cichutki sygnał z lewej strony.
Dodam że kasety zwykłe czyta ok i chociaż takiej jakości sie spodziewałem.
Próbowałem mieszac w ustawieniach w sansie ( że niby mono było) ale NO CAN DO. Adapter tez ponoć przenosi sygnał stereo....
Mam koniec pomysłów o co chodzi.... Pomocy!!!!!Czy ktoś ma jakiś pomysł.....
Dzięki z góry Pozdrawiam Wszystkich.
damiwr - Czw Sty 08, 2009 09:22
jak mniemam to najprawdopodobniej będzie to wina albo tego że urządzenie wysyła sygnał mono lub wysyła sygnał stereo który adapter widzi jako mono lub po prostu trafiłeś na walnięty adapter
NIDHOGG - Czw Sty 08, 2009 09:34
Niom :-( ....
Właśnie tego sie obawiam ze walnięty adapter
Ale nie chce "inwestować" w następny ( 30zł ) bo duuuuży problem ze zwrotem robią.
Musze posprawdzać WSZYYYSTKIE opcje zanim zrezygnuje.
Masz jakiś pomysł żeby sprawdzić sygnał wychodzący z tej pseudokasety ...???? Ja widze tylko taki - SPRAWDZIĆ NA INNYM KASECIAKU..... Więc dziś pewnie podzwonie po ludziskach i sprawdze kto ma coś takiego jeszcze w domu... bo w samochodzie to juz chyba NO ONE.
damiwr - Czw Sty 08, 2009 11:02
NIDHOGG, podłącz inne urządzenie do adaptera nie wiem np. jakiś przenośnie cd lub DVD i masz już zdiagnozowane
w Olsztynie mam masę znajomych ale chyba żaden nie ma radia na kasety w aucie
a w domu nie wiem czy po telefonie od mnie ktoś cię wpuści
NIDHOGG - Czw Sty 08, 2009 11:32
Dzieki za wskazóweczkę
No to podążam śladami białego króliczka .... ide sprawdzać sprzęt z innym odtwarzaczem. Dam jeszcze znać co i jak. Pozdr
[ Dodano: Pią Sty 09, 2009 09:31 ]
No i nie uwierzycie.... Sprzęt działa (sprawdzany na kaseciaku kolegi) wychodzi z niego sygnał stereo i tym bardziej sie pogubiłem w tym wszystkim.
A teraz najlepsze....
Wracając do domu od kolegi desperacko postanowiłem jeszcze raz podłączyć sie pod car audio ... WALNĘŁO MNIE JAKBY JAKIŚ MŁOT SPRZĘT ZACZĄŁ DZIAŁAĆ PRAWIDŁOWO!!!! zmieniłem tylko strone odtwarzania (radio z autorewersem) przycisnąłem guziczek zmieniający strone i już.... wszystko ok. Dźwięk nawet lepszy niż sie spodziewałem Dzięki za odpowiedzi - dobrze jest czuć wsparcie Rowerkowicze RULEZZZZZZ Trzymaj sie ciepło!!!...
|
|